.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Μυστηριώδης δρόμος με μικρά σπίτια και μυστικές σήραγγες κάτω από Αγγλική πόλη

Τα σπίτια με κουφώματα από ξύλο, στέρεες πόρτες και χώρους για την τοποθέτηση κεριών έχουν ηλικία τουλάχιστον 200 ετών....

Ένας μυστηριώδης δρόμος με μικρά σπίτια και μυστικές σήραγγες ανακαλύφτηκε κάτω από το κέντρο της πόλης του Stockton-on-Tees, County Durham, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει η εφημερίδα η Daily Mirror.

Η ασυνήθιστη ανακάλυψη έγινε από τον Jeff Highfield, επιχειρηματίας 49 ετών, κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης ενός διατηρητέου σπιτιού. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο Highfield επρόκειτο να μετατρέψει το σπίτι σε γραφεία πολυτελείας, όταν έπεσε επάνω στα μικροσκοπικά σπίτια.

Μετά την εκπληκτική ανακάλυψη ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στους τοπικούς ιστορικούς για να ρίξει φως στην υπόθεση του αινιγματικού δρόμου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα σπίτια με τα αυθεντικά ξυλόγλυπτα, τις στερεές πόρτες και τις θέσεις για να μπαίνουν κεριά έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 200 ετών.

Κρίνοντας από το ότι τα σπίτια είναι χαμηλοτάβανα, μάλλον σ’ αυτά δεν ζούσαν πολύ ψηλοί άνθρωποι, σύμφωνα με τον Highfield. Ωστόσο, επίσης, όπως τονίζει θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως καταλύματα ζώων. Ο ίδιος δεν αποκλείει στα σπίτια να ζούσε υπηρετικό προσωπικό οικογενειών της μεσαίας τάξης.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε