.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η πρώτη Ελληνική ομάδα που διέσχισε κολυμπώντας τη Μάγχη! (φωτό)

Kάτω από αντίξοες συνθήκες κολυμβητική ομάδα αποτελούμενη από οκτώ Έλληνες κατάφερε να διασχίσει τη Μάγχη σε χρόνο ρεκόρ και....
να γίνει η πρώτη Γαλανόλευκη αποστολή που το πετυχαίνει.

Πρόκειται για την PASTRA CRETONAXIOSA, η οποία με αφορμή το #Charity4U της Holmes Place διένυσε την απόσταση σε 12 ώρες και 12 λεπτά , σημειώνοντας παράλληλα, ένα ξεχωριστό ρεκόρ: τον καλύτερο χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ από ομάδα 8 ατόμων.

Τα μέλη της ομάδας είναι οι: Ευγενία Τζαννίνη, Βασίλης Μαρούλης, Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Σωτήρης Πάστρας, Κωνσταντίνος Μίχος, Έλλη Φλέγγα, CEO της Holmes Place, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Αποστόλης Τσαγκαράκης, με όγδοο μέλος τον προπονητή της ομάδας, Σωτήρη Πάστρα καθώς και personal trainer στο Holmes Place Maroussi.

Επιχείρησαν να κολυμπήσουν στις 28 Αυγούστου όμως λόγω θυελλωδών που επικρατούσαν στην περιοχή ανέβαλαν το εγχείρημα για 24 ώρες. Την επόμενη ημέρα παρόλο τον αέρα και το έντονο κρύο , η Ευγενία Τζαννίνη αρχηγός της ομάδας, βούτηξε πρώτη στα παγωμένα νερά της Μάγχης. Οι περισσότεροι κολυμβητές βούτηξαν δύο φορές προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιόμετρα μέχρι το Calais της Γαλλίας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, τα μέλη της ομάδας, μέσα από το συνοδευτικό πλεούμενο εμψύχωναν τον κολυμβητή που ήταν στο νερό, , ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι παρακολουθούσαν με αγωνία τον άθλο, σε ζωντανή μετάδοση, μέσω ειδικού link.

Κορυφαία στιγμή ήταν όταν ο τελευταίος κολυμβητής Αποστόλης Τσαγκαράκης έφτασε στις βραχώδεις ακτές της Γαλλίας, με την εικόνα του ήλιου να δύει μέσα στη θάλασσα, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό.

Τα μέλη της PASTRA CRETONAXIOSA δήλωσαν συγκινημένοι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε το ακατόρθωτο! Παρ’ όλη τη μεγάλη σωματική και πνευματική κούραση, νιώθουμε «γεμάτοι», καθώς μπορούμε να προσφέρουμε με τη σειρά μας για έναν καλό σκοπό , μέσω ενός αγώνα που συμβολίζει τη δύναμη για θέληση».

Η πρώτη ελληνική ομάδα που διέσχισε κολυμπώντας τη Μάγχη!



[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε