.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Εγχειρίδιο σε τζιχαντιστές για το πως θα χρησιμοποιήσουν ακόμα και πυρηνικά στην Συρία

ΕΥΡΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
Κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την απελευθέρωση ενός θύλακα από τους τζιχαντιστές στο βόρειο τμήμα της Λατάκια από τα Συριακά στρατεύματα, Σύριοι....
στρατιώτες ανακάλυψαν ένα «εγχειρίδιο για τους τρομοκράτες».

Τυπώθηκε στην Τουρκία και διδάσκει τους τζιχαντιστές «την ομαλή διεξαγωγή πολέμου σε ξένο έδαφος», μέχρι και τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Το εγχειρίδιο, τυπωμένο στα αραβικά ονομάζεται «Zad al-Mujahed» (Φρούτα (!) για το έργο του Πολεμιστές του Θεού) τυπώθηκε και δημοσιεύθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Διαθέτει το λογότυπο της εκδοτικής εταιρείας Guraba με έδρα την Κωνσταντινούπολη, στοιχεία επικοινωνίας, ακόμη και ISBN, μέσα στο εξώφυλλο του.

Μιλώντας στην αραβόφωνη έκδοση του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, Σύρος στρατιώτης ο οποίος ανακάλυψε το βιβλίο είπε ότι ήταν γεμάτο με μίσος και καλεί σε πόλεμο εναντίον ανθρώπων που δεν μοιράζονται την πίστη των τζιχαντιστών, καθώς και οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει με τους «εχθρούς και την περιουσία τους .»


«Το βιβλίο περιγράφει πώς να κάψουν πόλεις που πέφτουν στα χέρια των τζιχαντιστών μαχητών, πώς να κόψουν όλα τα δέντρα, να καταστρέψουν όλη τη ζωή, πώς να εκτελέσουν κρατούμενους με σωστό τρόπο,» εξήγησε ο στρατιώτης.

«Το βιβλίο λέει ότι τζιχαντιστές έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται αιχμαλώτους τους (!) και επίσης αναφέρει ακόμα και την πτυχή της πιθανής χρήσης πυρηνικών όπλων», πρόσθεσε.

Το βιβλίο έχει απαγορευτεί στη Συρία για τις επανειλημμένες εκκλήσεις στη βία και τον τρόμο. Για το λόγο αυτό, το Αραβικό Σπούτνικ δεν δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με τον εκδότη του βιβλίου. Παραμένει ασαφές το πώς βρέθηκαν πολλά αντίτυπα του βιβλίου αυτού.

Οι Συριακές αρχές είναι εξαιρετικά ευαίσθητες για το δημοσιευμένο υλικό το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε θρησκευτικές συγκρούσεις.


Πριν βρεθεί στην δίνη του πολέμου το 2011, η Συρία ήταν γνωστή ως κοσμική, πολυπολιτισμική και πολυεθνική χώρα με ένα μεγάλο αριθμό των θρησκευτικών μειονοτήτων. Από τότε, πολλές από αυτές τις μειονότητες έχουν απειληθεί με υποδούλωση ή εξόντωση από εντόπιες και ξένες ριζοσπαστικές ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων της Daesh (ISIS), al-Nusra και άλλες παραφυάδες τους.

[Πηγή] 

 Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε