Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Nέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ των ΣΚΟΠΙΩΝ! Πλήρης παραποίηση της Ιστορίας...

Άλλη μια προσπάθεια των Σκοπιανών να σφετεριστούν την ιστορία μας και αυτή τη φορά, στοχεύουν ξανά, στο ένδοξο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου....

Ένα βιβλίο με τον τίτλο "Ο Αλέξανδρος Γ΄ της Μακεδονίας στη ‘μακεδονική’ λογοτεχνία" έχει κυκλοφορήσει και όπως αναφέρεται "το βιβλίο είναι μια πλήρης και ενδελεχής μελέτη για την αναπαράσταση του Μακεδόνα βασιλιά Αλεξάνδρου του Γ΄ της Μακεδονίας (Μεγάλου Αλεξάνδρου) στα ψευδομακεδονικά, δηλαδή στα σλαβικά λογοτεχνικά έργα για την υπόστασή του και του ρόλου του ως σύμβολο που συνδέει πολλά έθνη και πολιτισμούς".


Όπως σημειώνει ο συγγραφέας, Ράνκο Μλαντενόσκι, το εν λόγω βιβλίο πραγματεύεται την καταγωγή του Μεγάλου Στρατηλάτη και αρνείται την Ελληνική, αλλά τον συνδέει με την "Μακεδονική".

"Το κύριο πρόβλημα από τα ζητήματα που υποστηρίζεται πάνω από όλα (στο βιβλίο) είναι η ξεχωριστή εθνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων όπου γίνεται το ερώτημα εάν οι αρχαίοι Μακεδόνες ανήκουν ή όχι στον Ελληνιστικό κόσμο και ποιος ήταν ο χαρακτήρας της εκστρατείας του Αλεξάνδρου του Γ΄ της Μακεδονίας στην Ασία, δηλαδή εάν ήταν ‘μακεδονικός’ ή Ελληνικός".

Περιμένουμε άμεσα την απάντηση την Ελληνικής πλευράς η οποία αφήνει να περνάνε έτσι τέτοιους είδους βλασφημίες.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε