.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Τη «Λεγεώνα των Ξένων» στέλνει ο Ολάντ εναντίον των μαχητών του ISIS

Γαλλικά στρατεύματα των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται ήδη σε δράση στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ, μετά την κήρυξη πολέμου από....
τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ κατά της Daesh.

Τώρα όμως η Γαλλία αναμένεται να στείλει τα «βαριά» όπλα κατά της ακραίας τζιχαντιστικής ομάδας.

Ο Δρ Jean-Marc Rickli, ειδικός στην ευρωπαϊκή ασφάλεια στο Kings College του Λονδίνου, σε αποκλειστική συνέντευξη του στην express.co.uk, είπε ότι τα γαλλικά στρατεύματα ήδη συμμετέχουν ενεργά στις επιχειρήσεις εναντίον της Daesh στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ, ενώ παράλληλα χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται στους δρόμους των γαλλικών πόλεων μετά την έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν συγκλονίσει τη χώρα.

Αποκάλυψε επίσης ότι ο Πρόεδρος Ολάντ είναι πιθανό να αναπτύξει ένα μικρό αριθμό του ειδικού στρατιωτικού σώματος της Λεγεώνας των Ξένων στη συνεχιζόμενη μάχη κατά της τζιχαντιστικής ομάδας που είναι επίσης γνωστή με το αραβικό ακρωνύμιο Daesh.

Είπε στην Express.co.uk: «Αυτή τη στιγμή οι ικανότητες του γαλλικού στρατού είναι περιορισμένες».

«Ήδη έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα στη Μέση Ανατολή και στο γαλλικό έδαφος και νομίζω ότι είναι απίθανο ότι θα αναπτυχθεί ένα μεγάλο σώμα της Λεγεώνας των Ξένων σε κάποια περιοχή. Αν το κάνουν θα είναι μια μικρή μονάδα μόνο.»

Η Λεγεώνα των Ξένων (γαλλικά: Légion étrangère) είναι είναι ειδικό στρατιωτικό σώμα στην υπηρεσία της Γαλλίας και ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1831, με διάταγμα του υπουργού των Στρατιωτικών Ζαν Σουλτ, του άλλοτε στρατάρχη του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Στο διάταγμα αναφερόταν ότι η Λεγεώνα θα πολεμούσε έξω από το έδαφος της Γαλλίας. Αποτελείται από ξένους διαφόρων εθνικοτήτων αν και υπάρχουν και Γάλλοι στρατιώτες που αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο της δύναμης. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της Λεγεώνας είναι η σιδερένια πειθαρχία της.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε