Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Ο Πούτιν στήνει στρατό στα σύνορα της Κροατίας...

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!
Κρύος ιδρώτας "έλουσε" την Κροατία αφού, όπως έγινε γνωστό, μόλις 30 χλμ. από τα σύνορα της χώρας και του ΝΑΤΟ, θα διεξαχθεί....
Ρωσική στρατιωτική άσκηση στη Σερβία.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Κροατίας, Κολίντα Γκραμπάρ Κιτάροβιτς, υπάρχει έντονη ανησυχία για την άσκηση " Σλαβική αδελφοσύνη", αφού οι σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα σε Σερβία και Ρωσία, προκαλούν πανικό στη συμμαχία.

Σύμφωνα με πηγή από διπλωματικούς κύκλους της Κροατίας " Η Σερβία κάθεται σε δύο καρέκλες. Από τη μία πλευρά, θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ. Ωστόσο, το επίπεδο της ρωσικής επιρροής στη Σερβία αυξάνεται συνεχώς, και η Σερβία πρέπει να κατανοήσει ότι με τον τρόπο αυτό δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι το φθινόπωρο, ο πρωθυπουργός της, Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, θα επισκεφθεί το Βελιγράδι και θα υπογράψει σύμφωνο για ειδικό καθεστώς των ρωσικών δυνάμεων που σταθμεύουν στην βάση στην πόλη Νις.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στρατιωτική πηγή της Κροατίας, η χώρα είναι έτοιμη να απαντήσει στην άφιξη του ρώσικου στρατού κοντά στα σύνορα της: "Η κατάλληλη απάντηση είναι τα αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Kiowa , οβιδοβόλα, τεθωρακισμένα οχήματα και δύο μονάδες με ΤΟΜΑ Patria".

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε