.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΤΡΕΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Νέα ένοπλη επίθεση έγινε το βράδυ της Δευτέρας 29 Αυγούστου, στην περιοχή Hayrat της Τραπεζούντας προς την πλευρά της....
Ριζούντας και μετά οι δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστούν οι ένοπλες ομάδες.

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι ένοπλες επιθέσεις στην περιοχή του Πόντου, θυμίζοντας την κατάσταση που είχε επικρατήσει εκεί το 1997-98 οπότε δρούσαν πολλές ανταρτικές ομάδες και είχαν αναστατώσει όλη την περιοχή συνεπικουρούμενες και από το κουρδικό ΡΚΚ.

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα η Τουρκική εφημερίδα Milliyet, η οποία και στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με την δράση των ανταρτικών ομάδων στην περιοχή του Πόντου, αναφέρει ότι σήμερα στην περιοχή αυτή δρουν τρεις ένοπλες ομάδες που χτυπούν με επιθέσεις το τουρκικό καθεστώς, όπως πρόσφατα η ένοπλη επίθεση που έγινε στην αυτοκινητοπομπή του αρχηγού του τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρολγου, στην περιοχή του Αρτβίν.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι ένοπλες ανταρτικές ομάδες δραστηριοποιούνται στις περιοχές Ορντού, Τραπεζούντιας και βορειοανατολικά στην περιοχή του Αρτβίν, που έχει δραστηριοποιηθεί τελευταία προκαλώντας ταραχή στο καθεστώς.


Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί μετά το αποτυχών πραξικόπημα, καθώς οι επανωτές συλλήψεις πολλών μελών της τοπικής ασφάλειας και της Στρατοχωροφυλακής σαν μελη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, έχουν αποδυναμώσει τα σώματα ασφαλείας με αποτέλεσμα οι αντάρτες να μπορούν να επιχειρούν σε ευρύτερη κλίμακα και να χτυπούν συνεχώς επίκαιρους στρατηγικούς στόχους.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το Κουρδικό ΡΚΚ έχει πρόσβαση σε όλες αυτές τις ομάδες και συνεργάζεται μαζί τους, γεγονός που δείχνει πως ο εσωτερικός πόλεμος στο Τουρκικό Κουρδιστάν έχει επεκταθεί και στον Πόντο με εκρηκτικές συνέπειες, ενώ πολλαπλασιάζονται οι διαλυτικές και φυγόκεντρες τάσεις σε όλη την χώρα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε