.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

«Η βόρεια Συρία θα γίνει ο τάφος του εγκληματία Ερντογάν»

Το υπό Κουρδική ηγεσία Συμβούλιο της Σάχμπα δήλωσε την Πέμπτη ότι μετά την Τουρκική εμπλοκή στη βόρεια Συρία, η πόλη της Τζαραμπλούς θα....
γίνει ο «τάφος του δολοφόνου εγκληματία καταχτητή Ερντογάν και των μισθοφόρων του».

Η δήλωση αποτελεί ακόμα ένα σημάδι της ολοένα αυξανόμενης έντασης μεταξύ των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και των υποστηριζόμενων από την Τουρκία τζιχαντιστών που έχουν εισβάλει μαζί με τουρκικά στρατεύματα στη βόρεια Συρία στα πλαίσια της επιχείρισης «Ασπίδα του Ευφράτη».

Το Συμβούλιο της Σάχμπα, δηλαδή της περιοχής στο βόρειο Χαλέπι, η οποία στην παρούσα φάση τελεί υπό κατοχή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), συγκροτήθηκε από τις SDF ως η πολιτική διοίκηση για τη μετά το Ισλαμικό Κράτος εποχή.

Οι SDF έχουν επίσης συγκροτήσει τα Στρατιωτικά Συμβούλια των Πόλεων Αλ Μπαμπ και Τζαραμπλούς, που είναι τα επιτελεία για την απελευθέρωση των δύο πόλεων, αποτελούμενα από τοπικούς οπλαρχηγούς.

Ωστόσο, η Τουρκία απειλεί να θέσει υπό την κατοχή της αυτές τις περιοχές στη βόρεια Συρία μετά την κατάληψη της Τζαραμπλούς στις 24 Αυγούστου.

Το σχέδιο της Άγκυρας είναι να μην επιτρέψει στους Κούρδους να συνδέσουν τα καντόνια της Κόμπανι και της Αφρίν δημιουργώντας μια ενιαία επικράτεια στη βόρεια Συρία, κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας, του λεγόμενου και «μαλακού υπογαστρίου» της Τουρκίας.

«Μετά την εκδίωξη των τρομοκρατών από πολλές περιοχές της βόρειας Συρίας και την απελευθέρωση της Μανμπίτζ, η Τουρκία δείχνει τις επεκτατικές της προθέσεις», αναφέρει το Συμβούλιο της Τζαραμπλούς. «Αυτή είναι μια απόπειρα να επανέλθει η επί 500 χρόνια οθωμανική κατοχή στη Ροζάβα και στις αραβικές χώρες».

«Εμείς το Συμβούλιο της περιοχής Σάχμπα καταδικάζουμε την κατοχή και κάνουμε έκκληση σε όλες τις επαναστατικές και πατριωτικές δυνάμεις στη Συρία να αποκρούσουμε αυτή τη κραυγαλέα κατοχή και καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να σταθεί ενάντια σε αυτή την εισβολή».

«Λέμε ότι η Τζαραμπλούς και η βόρεια Συρία θα γίνει ο τάφος του δολοφόνου εγκληματία καταχτητή Ερντογάν και των μισθοφόρων του όπως έγινε για το Ισλαμικό Κράτος», καταλήγει η ανακοίνωση.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε