.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Το ερωτικό σκάνδαλο που παραλίγο να στοιχίσει τον θρόνο στην βασίλισσα Βικτωρία

Μια σχετικά άγνωστη ιστορία που περιλαμβάνει ένα δήθεν «ερωτικό σκάνδαλο» -που σχεδόν οδήγησε στην εκθρόνιση της βασίλισσας Βικτωρίας....
της Μεγάλης Βρετανίας- φέρνει στην επιφάνεια ένα ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου ITV.

Σύμφωνα με τη σειρά των 8 επεισοδίων που προβάλλεται αυτήν την περίοδο, η νεαρή βασίλισσα έτρεφε μια δυνατή απέχθεια για την Λαίδη Φλόρα, «κυρία επί των τιμών» της μητέρας της, Δούκισσας του Κεντ, λόγω της στενής σχέσης που διατηρούσαν οι δυο γυναίκες, μαζί και με τον έμπιστο της βασιλομήτωρος, Σερ Τζον Κονρόυ.

Η Βικτωρία, αγανακτισμένη με τις ραδιουργίες και τις προσπάθειες των τριών ευγενών να ελέγξουν κάθε πτυχή της ζωής της ως πριγκίπισσα, αποφάσισε αμέσως μόλις κατέλαβε τον θρόνο να εμποδίσει τα σχέδιά τους να ασκούν εξουσία από το παρασκήνιο.


Η Βικτωρία αποφάσισε να δράσει όταν έγινε εμφανές ότι η Λαίδη Φλόρα ήταν έγκυος και γνωρίζοντας ότι εκείνη και ο Σερ Τζον Κονρόυ είχαν ταξιδέψει πρόσφατα μαζί με μια άμαξα υπέθεσε ότι ήταν εραστές και την διέταξε να εξεταστεί ιατρικά.

Σε εκείνη την εποχή μια τέτοια ιατρική εξέταση αποτελούσε εξαιρετική ταπείνωση, ειδικά για μια κυρία της αριστοκρατίας και όταν απεδείχθη ότι όχι μόνο η Λαίδη Φλόρα ήταν ακόμη παρθένα, άλλα η φαινομενική εγκυμοσύνη της οφειλόταν σε ένα κακοήθη όγκο, η λαϊκή απαίτηση για την καθαίρεση της Βικτωρίας φούντωσε.


Οι ενέργειες της Βικτωρίας, αλλά κυρίως η αρχική άρνησή της να ζητήσει συγγνώμη προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα και οδήγησε σε ένα αίτημα για παραίτηση της από τον θρόνο.

Τελικά όμως η βασίλισσα επισκέφθηκε την Λαίδη Φλόρα στο νεκροκρέβατο της για να ζητήσει τη συγχώρεση της.

Η Λαίδη Φλόρα φέρεται να της αποκρίθηκε: «Για να είναι κάποια βασίλισσα θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένα μικρό κορίτσι με ένα στέμμα στο κεφάλι. Οι υπήκοοι σας δεν είναι κούκλες για να παίζετε μαζί τους ».


Φωτοεπιλογή: Ε-ΡΟΔΙΟΣ

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε