.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου: Γεγονότα και Εορτές

Σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 31 Αυγούστου καθώς και....
οι Εορτές της Ορθοδοξίας.

Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 31 Αυγούστου.

12.μ.Χ Γεννιέται ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Γάιος Καίσαρ. Έμεινε στην ιστορία με το παιδικό του προσωνύμιο Καλιγούλας και για την εξαιρετική αγριότητα και φαυλότητά του.

161. Γεννιέται ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κόμοδος.

1056. Πεθαίνει η Θεοδώρα, αυτοκράτειρα του Βυζαντίου, τελευταία εκπρόσωπος της Μακεδονικής Δυναστείας.

1811. Γεννιέται ο Γάλλος ποιητής και συγγραφέας Θεόφιλος Γκοτιέ.

1847. Πεθαίνει ο πρωθυπουργός Ιωάννης Κωλέτης.

1870. Γεννιέται η Ιταλίδα παιδαγωγός Μαρία Μοντεσόρι, ιδρύτρια της μοντεσοριανής μεθόδου και η πρώτη Ιταλίδα γιατρός της σύγχρονης εποχής.

1933. Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του Λαϊκού Νοσοκομείου στο Γουδί, δύναμης 300 κλινών, για την εξυπηρέτηση κυρίως των απόρων.

1980. Χειροτονείται Επίσκοπος ο Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος.

1985. Πεθαίνει ο βραβευμένος με Νόμπελ βιολόγος Φρανκ Μακφάρλαν Μπούρνετ.

1990. Η Δυτική και Ανατολική Γερμανία υπογράφουν τη συνθήκη ενοποίησής τους. [ΦΩΤΟ]

1991. Επιστήμονες της ΝΑSΑ δηλώνουν ότι, μια τεράστια γεωλίσθηση στον πλανήτη Αφροδίτη, που προκλήθηκε από σεισμό, είναι η πρώτη απόδειξη ότι πρόκειται για γεωλογικά ενεργό πλανήτη.

1995. Έξι άτομα σκοτώνονται όταν στρατιωτικό αεροσκάφος της κρατικής εταιρίας του Μάλι, συντρίβεται στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξαιτίας απώλειας καυσίμων.

1997. Σε τραγικό δυστύχημα, μέσα στο Παρίσι, σκοτώνεται η πριγκίπισσα Νταϊάνα μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι αλ Φαγιέτ και τον οδηγό της μοιραίας Μερσεντές, ενώ τραυματίζεται ο σωματοφύλακας της πριγκίπισσας.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά την ανάμνηση της εν τη «αγία σορώ» καταθέσεως της τίμιας Ζώνης της υπεραγίας Θεοτόκου και τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Ανδρέου, Διαδόχου, Ηρακλείου, Μήνα, Φαύστου, Φιλέορτου. Των εν Νικομήδεια 366 αγίων Μαρτύρων.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε