.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Μεταλλαγμένο γάλα κατσαρίδας για τα πεινασμένα πλήθη

Επιστήμονες βρήκαν την λύση για τον «υπερπληθυσμό της γης»
Μας λένε ότι η τροφή τελειώνει γιατί είμαστε πολλοί πάνω στον πλανήτη και είτε πρέπει να μειωθεί ο αριθμός μας είτε πρέπει να....
τρώμε έντομα ή τα μεταλλαγμένα των πολυεθνικών, τα οποία μπορούν παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες.

Μια διεθνής επιστημονική ομάδα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Εντόπισε, όπως ισχυρίζεται, μια ακολουθία κρυστάλλων πρωτεΐνης που αναπτύσσεται στο κέντρο της κοιλιάς των κατσαρίδων και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να είναι «το κλειδί όσον αφορά στη διατροφή του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού στον πλανήτη».

Παρότι, όπως αναφέρουν, οι περισσότερες κατσαρίδες δεν παράγουν γάλα, το είδος Diploptera punctate είναι το μοναδικό που γεννά ζωντανά κατσαριδάκια και διαπιστώθηκε ότι παράγει κάτι που μοιάζει με γάλα το οποίο όμως περιέχει κρυστάλλους πρωτεΐνης και με αυτό ταΐζει τα μικρά της.


Αυτό που συνεπήρε δήθεν τους επιστήμονες είναι ότι ο «κάθε ένας κρύσταλλος πρωτεΐνης περιέχει περισσότερο από τρεις φορές την ενέργεια που βρίσκει κανείς στην αντίστοιχη ποσότητα στο βουβαλίσιο γάλα» (το οποίο έχει περισσότερες θερμίδες από το κανονικό γάλα).

Και επειδή δεν γίνεται να υπάρξει μέθοδος αρμέγματος των κατσαρίδων, η διεθνής επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Βιολογίας, Βλαστοκυττάρων και Αναγεννητικής Ιατρικής (Stem Cell Biology and Regenerative Medicine) στην Ινδία αποφάσισε να βρει την αλληλουχία των γονιδίων εκείνων που ευθύνονται για την παραγωγή των κρυστάλλων πρωτεΐνης που εντοπίζονται στο «γάλα», προκειμένου να δουν εάν μπορούν να τις αναπαράγουν στο εργαστήριο.

Εν ολίγοις μεταλλαγμένο γάλα κατσαρίδας για τα πεινασμένα πλήθη!

Στην υγειά μας!

[Πηγή]