.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Στεφανίδου, έσπασε το ρεκόρ της Ισιμπάγιεβα!

ΕΥΓΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ!
Η «βασίλισσα» του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη: Από τον Χολαργό στο Στάνφορντ και μετά στο... «Θεό»!....

Η βασίλισσα του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη και πτυχιούχος της Νευροψυχολογίας του περίφημου πανεπιστημίου Στάνφορντ έδειξε από πολύ μικρή ότι ήταν ήταν από ξεχωριστό...μέταλλο.

Γεννήθηκε στο Χολαργό το 1990 και μεγάλωσε σε αθλητική οικογένεια καθώς ο πατέρας της Γιώργος Στεφανίδη υπήρξε αθλητής του τριπλούν και η μητέρα της Ζωή Βαρέλη σπρίντερ.



Μικρή έκανε διάφορα αθλήματα αλλά κανένα δεν την συγκίνησε.

Στα δέκα της δοκίμασε το άλμα επί κοντώ .Ο τότε Ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Συμεωνίδης, της είπε ότι έχει ταλέντο.



Εκεί άρχισαν όλα.

Από τα έντεκά της ερχόταν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και στα 15της έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Νέων με άλμα στα 4,37 μέτρα.

Το πρώτο χρυσό ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 2005 και συνέχισε με τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 2007, την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 2008, τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2011, την 1η θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα το 2006 και την 3η θέση στην Πανεπιστημιάδα το 2011.



Τον Ιούλιο του 2012 στην Καλιφόρνια έκανε το τότε ατομικό της ρεκόρ με 4,51 μέτρα επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ κάτω των 23 ετών, ενώ κατέχει και το πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων (4.37μ.).

Τον Φεβρουάριο του 2016 στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη Ελληνίδα που σπάει φράγμα των 4,90 μ. στο επί κοντώ.



Τον Ιούνιο υπό τους ήχους του αγαπημένου της τραγουδιού Don't believe, me just watch, η ελληνίδα πρωταθλήτρια «πέταξε» στα 4,86μ. στο gala της Φιλοθέης, επίδοση που είναι η κορυφαία για φέτος στον κόσμο(στον ανοιχτό στίβο), πέμπτη καλύτερη ΟΛΩΝ των εποχών και φυσικά, πανελλήνιο ρεκόρ!

=======================================================
.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑΣ!
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη (βίντεο)!


Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, πανηγυρίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μάλιστα του ανοιχτού στοίβου!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Άμστερνταμ με 4.81μ., επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων! Η 26χρονη αθλήτρια είχε εξασφαλίσει την κορυφή με τα 4.70μ. που είχε πηδήξει (με την πρώτη, εν αντιθέσει με την Ρίζιχ που τα πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια), αλλά δεν αρκέστηκε εκεί και ανέβασε κι άλλο τον πήχη.

Αυτή την ώρα επιχειρεί να περάσει τα 4.94μ και να συντρίψει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ σε ανοιχτό στίβο που είναι στα 4.86μ!

European Broadcasting Union (EBU)

=======================================================

Κ.Στεφανίδη: «Δεν έφτανε να κερδίσω, ήθελα και το ρεκόρ»


Δύσκολο να περιγραφούν με λόγια τα συναισθήματα της Κατερίνας Στεφανίδης, όπως φάνηκε και με τις δηλώσεις της μετά τη μεγάλη της επιτυχία.

Ο πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ δήλωσε εκστασιασμένη για το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο τόνισε ότι αν οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν ίσως να έκανε και ρεκόρ.


«Είμαι εκστασιασμένη που κατάφερα να κατακτήσω το χρυσό και να βελτιώσω το ρεκόρ διοργάνωσης της Ισινμπάγεβα. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι σπουδαίο. Ήμουν έτοιμη να πηδήσω ακόμη υψηλότερα όμως οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές. Θεωρούσα πως το 4,45 μ. θα δώσει μετάλλιο και με το 4,70 μ. ήμουν σίγουρη πως θα κερδίσω, ωστόσο δεν μου έφτανε αυτό ήθελα και το ρεκόρ».

Η Στεφανίδη πανηγύρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της και πρώτο της ελληνικής αποστολής στο Άμστερνταμ. Μέχρι σήμερα μετρούσε δύο ασημένια (στο ευρωπαϊκό της Ζυρίχης το 2014 και στο κλειστό της Πράγας το 2015) κι ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού, φέτος στο Πόρτλαντ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 4.81μ., επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.

TheHALKMAN8_EscEdition


[Πηγή 1]


[Πηγή 2]