Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ! Ανατρέπει τα πάντα...

O πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Henry Kissinger, τόνισε ότι το Brexit αποτελεί «ευκαιρία» για την Ευρώπη και οι ΗΠΑ θα έχουν....
σημαντικό ρόλο στο μέλλον της ηπείρου.

Ως «Κλασική απεικόνιση του νόμου των αθέλητων συνεπειών», χαρακτήρισε ο Kissinger, το Brexit σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Συμβούλευσε επίσης τη Βρετανία να διατηρήσει καλές σχέσεις με την Ε.Ε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της, εφόσον υπάρξουν σωστές διαπραγματεύσεις.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ΕΕ δεν πρέπει να συμπεριφερθεί στην Βρετανία ως ένα δραπέτη από την φυλακή αλλά ως ένα πιθανό συμπατριώτη»…

Εξέχουσας σημασίας και άξιες αναφοράς είναι οι τοποθετήσεις του κ. Κίσινγκερ, σχετικά με την έξοδο της Αγγλίας από την Ε.Ε. και τις αλληλοεπιδράσεις, που θα επέλθουν.

«Η επίδραση της Βρετανικής ψήφου είναι τόσο βαθιά επειδή τα συναισθήματα που αντανακλά, δεν περιορίζονται στην Βρετανία ή στην Ευρώπη».

«Η πιο δημοφιλής αντίδραση στους θεσμούς της ΕΕ υπάρχει και στις μεγαλύτερες χώρες ειδικά την Γαλλία και την Ισπανία».

«Παρόλ’ αυτά προκαλώντας την έκφραση του συναισθήματος και αγνοώντας τις συνέπειες δημιουργείται ένα μονοπάτι μεγαλύτερης απογοήτευσης».

«Υπήρχε σφοδρή διαμάχη στην Βρετανία σε όλο το πολιτικό πλέγμα και το Brexit ήταν κάτι αναπάντεχο ακόμη και από τους περισσότερους υποστηρικτές».

«Πολλοί υποστηρικτές του Brexit αιφνιδιάστηκαν από την επιτυχία τους»…

«Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν ξεπεραστεί επειδή το Ευρωπαϊκό όραμα που δημιουργήθηκε επί δεκαετίες έχει αναπτυχθεί σε κάτι «σκληρωτικό». Οι εσωτερικές διαμάχες της ΕΕ έχουν αυξηθεί και επικεντρωθεί σε δομικές αντιπαραθέσεις. Στην διαδικασία, το όραμα που υποκινεί την θυσία έχει αποδυναμωθεί».

«Η ιστορική ψήφος δείχνει ότι οι ανησυχίες της Ευρώπης έχουν αυξηθεί μυωπικά στα χρόνια που έχουν περάσει από το Σχέδιο Μάρσαλ».

«Από τη μία, στο ένα επίπεδο υπήρχε απόρριψη των χειρότερων συνεπειών των ευρωπαϊκών διαχωρισμών, ειδικά τους τραυματικούς πολέμους που σκότωσαν δεκάδες εκατ. Ευρωπαίων στον 20 αι. Αλλά ήταν και μια επιβεβαίωση των αξιών πάνω στις οποίες η Ευρώπη έγινε μεγάλη» είπε.

«Σε πολύ μεγάλο βαθμό η Ευρώπη σήμερα έχει απορροφηθεί στην διαχείριση των δομικών προβλημάτων και δεν εργάζεται πάνω στους σκοπούς της. Από την παγκοσμιοποίηση της μετανάστευσης, η προθυμία θυσίας έχει αποδυναμωθεί. 

Αλλά το καλύτερο μέλλον δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς θυσίες προς το παρών. Μια κοινωνία απρόθυμη να αποδεχτεί αυτή την διαφορετικότητα πέφτει σε τέλμα και μέσα στις δεκαετίες απορροφά την ουσία

[Πηγή]