.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Τουρκοισλαμικά χέρια θέλουν να «αρπάξουν» τα πάντα στην Ελλάδα

Στο στόχαστρο το Hilton
Νέα εποχή σύντομα για το Hilton στην Αθήνα, καθώς όπως πλέον είναι γνωστό έχει ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης από την θυγατρική....
της Alpha Bank, Ιονική Ξενοδοχειακή.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο αριθμός των ενδιαφερόμενων, ωστόσο έχουν διαρρεύσει τα ονόματα δύο εκ των ενδιαφερόμενων.

Πρόκειται για τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη καθώς και για την κοινή κάθοδο της ΤΕΜΕΣ - συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Κωνσταντακόπουλου και του σαουδαραβικού ομίλου Olayan - που διαχειρίζεται το Costa Navarino στην Πύλο και του τουρκικού ομίλου Dogus Holding.

Επικεφαλής του ομίλου είναι ο Φερίτ Σαχένκ, ο 3ος πιο πλούσιος άνθρωπος στην Τουρκία που κατά ένα τρόπο βρίσκεται πιο κοντά από όλους στο Hilton.

Έτσι μετά από κανάλι στην Ελληνική τηλεόραση, οι Τούρκοι, με τις ευλογίες των ακραίων μουσουλμάνων της Σαουδικής Αραβίας, θέλουν και το πιο γνωστό ξενοδοχείο της χώρας, προκειμένου να το μετατρέψουν σύμφωνα με τα ισλαμικά πρότυπα, μετατρέποντας την χώρα σε τουρκοισλαμικό μαγαζί.

Ήδη η Μύκονος, το πιο διάσημο νησί της χώρας, λειτουργεί σε ισλαμικούς ρυθμούς.

Στην Τουρκία η Dogus Holding συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους τρεις ισχυρότερους ομίλους της χώρας. Εκτείνεται από την τραπεζική (Garanti Bank), στην παραγωγή και εμπορία οχημάτων (Porsche, Audi, Volkswagen), τις κατασκευές, τα Media (Star tv, NTV και άλλα 17 μέσα), τον τουρισμό, το real estate και την ενέργεια, απασχολώντας πάνω από 18.000 εργαζόμενους.

[Πηγή]