.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Σύσσωμη η Δύση γυρίζει την πλάτη στον Ερντογάν - Αλλαγή ισορροπιών

Αλλάζει το κλίμα αναφορικά με τη "δημοκρατία" του Ερντογάν.
Τα πρωτοφανή μέτρα καταστολής του Ερντογάν εις βάρος των πραξικοπηματιών, έχει οδηγήσει τη Δύση σε μία ραγδαία αλλαγή στάσης.....
ενώπιον του "σουλτάνου".

Από τις προειδοποιήσεις, οι Ευρωπαίοι και φυσικά οι ΗΠΑ έχουν περάσει στις απειλές, μη διστάζοντας να κατονομάσουν τον Τούρκο πρόεδρο και ως "δικτάτορα".

Ακόμη και τα ΜΜΕ της Δύσης προβαίνουν σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση προς την τουρκική κυβέρνηση, τοποθετώντας εν ολίγοις τον "σουλτάνο" στην ίδια κατηγορία με τους πραξικοπηματίες, που πριν από μία βδομάδα προσπάθησαν δια της βίας να ανατρέψουν το καθεστώς στην Τουρκία.

Είναι ενδεικτικό πως οι Timesπροβλέπουν επιδείνωση της κρίσης εάν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες επανέλθουν η θανατική ποινή και οι στημένες δίκες των πραξικοπηματιών.

Ακολουθούν οι διάσπαρτες δηλώσεις Ευρωπαίων και Αμερικάνων αξιωματούχων που κατηγορούν τον ίδιο τον Ερντογάν για αντιδημοκρατικές πρακτικές, θέλοντας να δυναμιτίσουν το κλίμα μεταξύ Δύσης και Τουρκίας.

Ερώτημα παραμένει η στάση της απαθούς (φαινομενικά) Ρωσίας, η οποία δείχνει να επαναπροσεγγίζεται από τον Ερντογάν έστω εν μέσω αυτού του ασταθούς κλίματος.

Με μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις των ερχόμενων μηνών πάνω στο γεωπολιτικό τομέα, καθώς φαίνεται πως οι ισορροπίες αλλάζουν εκ βάθρων.

[Πηγή]