Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Η Ε.Ε. διαλύεται - Σειρά έχουν Ουγγαρία - Αυστρία

Ο ευρωσκεπτικισμός έχει ανέβει στα ύψη.
Πρωτοφανής είναι η κρίση ταυτότητας που αντιμετωπίζει η Ε.Ε., καθώς η μία χώρα μετά την άλλη προβαίνει στη λαϊκή ετυμηγορία, υπό....
το βάρος της έντονης δυσαρέσκειας ως προς την Ένωση.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (φιλοευρωπαϊκές ή μη) μπροστά στον κίνδυνο μαζικών λαϊκών εξεγέρσεων επιχειρούν να αποκλιμακώσουν το κλίμα, προσφεύγοντας στην εύκολη λύση των δημοψηφισμάτων.

Ακολουθεί η έτσι κι αλλιώς ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας, της οποία ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το φθινόπωρο, ως προς το σχέδιο της Ε.Ε. για τις μεταγκαταστάσεις των "προσφύγων" στα κράτη - μέλη της Ένωσης.

Μπορεί να μην είναι τόσο καθοριστικό όπως αυτό της Μ.Βρετανίας, ωστόσο αν η απάντηση είναι "ΟΧΙ", τότε αυτό θα δώσει το πάτημα στην ευρύτερη άνοδο του ευρωσκεπτικισμού στη χώρα, με το επόμενο βήμα να είναι μία πιθανή ψηφοφορία για την παραμονή στην Ε.Ε.

Κάτι ανάλογο θέλει να κάνει , αν εκλεγεί, στις επαναληφθείσες εκλογές ο υποψήφιος με το πατριωτικό κόμμα της χώρας για πρόεδρος της Αυστρίας, σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην καρδιά της Ευρώπης.

Η "κερκόπορτα" για τη γηραιά ήπειρο έχει ήδη ανοίξει και το θέμα είναι ποιος θα είναι ο επόμενος που θα αποχωρήσει.

[Πηγή]