.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

To ρομπότ Amelia θα ξεκινήσει να εργάζεται με ανθρώπους στο Λονδίνο!

Το Συμβούλιο του Enfield, στο βόρειο Λονδίνο, παρουσίασε το νέο μέλος του προσωπικού τους, το οποίο θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διοίκηση....

Το νέο μέλος είναι ένα αυτοδίδακτο ρομπότ, με το όνομα Amelia, όπου θα εξυπηρετεί πολίτες και θα αναλάβει το πόστο από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε από την αμερικανική εταιρεία IPSoft με έδρα την Νέα Υόρκη, ενώ δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο βρετανικό δημόσιο τομέα πριν.

Αρμοδιότητες της Amelia θα είναι η επικύρωση αδειών, οι εγκρίσεις αιτήσεων πολιτών σε απευθείας σύνδεση καθοδηγώντας τους χρήστες μέσω ενός chat ενώ σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις δεν μπορεί να απαντήσει θα αναφέρεται σε έναν άνθρωπο συνάδελφο. Το ρομπότ αυτό θα μπορεί να κατανοεί και την συναισθηματική κατάσταση του πολίτη.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το εργατικό δυναμικό του μέλλοντος θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο ανθρώπους όσο και εικονικά εργαζόμενους, προκειμένου να ανταγωνιστούν στην ψηφιακή οικονομία.

Λέγεται ότι είναι το 60% φθηνότερο από ό, τι χρησιμοποιώντας ένα ανθρώπινο εργαζόμενο, αν και από το Συμβούλιο δεν έχει διαρρεύσει το ποσό που έχει καταβληθεί για το project αυτό.

Το Συμβούλιο του Enfield έχει προχωρήσει σε περικοπές του προϋπολογισμού ύψους £ 56m για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και έχει κάνει σχεδόν 350 απολύσεις κατά το προηγούμενο έτος.

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας

Rock News

[Πηγή]