.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Οι μέλισσες πεθαίνουν με ανησυχητικό ρυθμό στις ΗΠΑ [Βίντεο]

Το 60% των αποικιών πέθαναν στην Πενσυλβανία και το 44% σε εθνικό επίπεδο. Αυτό θα μπορούσε πιθανότατα θα έχει επιπτώσεις στην παραγωγή τροφίμων....

Επιστήμονες πιστεύουν ότι υπεύθυνες για αυτό το γεγονός είναι οι νέες ασθένειες και παράσιτα που εμφανίζονται κάθε χρόνο.

Μια «μέλισσα ζόμπι» που ευθύνεται επίσης για τον θάνατο του πληθυσμού των μελισσών τα τελευταία χρόνια έχει επιβεβαιωθεί στη Βιρτζίνια.



Οι ΗΠΑ βασίζονται στις μέλισσες για την επικονίαση των καλλιεργειών τους μιας και παρέχουν το 90 τοις εκατό των περισσότερων τροφίμων στον κόσμο. Και αν δεν υπάρχουν αρκετές μέλισσες, αυτό θα σημαίνει ένα μεγάλο πρόβλημα.

Εδώ το ενδιαφέρων τρέιλερ ενός ντοκιμαντέρ – Περισσότερα από το μέλι – όλα όσα πρέπει να ξέρετε:

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας

Movieclips Film Festivals & Indie Films

Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας θέλει να απαγορεύσει τα νεονικοτινοειδή ή neonics εντελώς, αλλά γεωργία και άλλες ομάδες της βιομηχανίας έχουν μια διαφορετική προοπτική. Τα νεονικοτινοειδή, ή «neonics,» είναι μία κατηγορία φυτοφαρμάκων που δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα των εντόμων και τα οποία χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στη γεωργία.

Αλλά πολλοί επιστήμονες και εκπρόσωποι του κλάδου αμφισβητούν την αντίληψη ότι τα νεονικοτινοειδή ευθύνονται για τους θανάτους των μελισσών, και ακόμη ότι οι πληθυσμοί μελισσών έχουν μειωθεί, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική έκθεση από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας ένα χρόνο πριν.

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας

RT America

Η δραματική μείωση των μελισσών είναι κάτι που συνεχώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, και πρέπει να βρεθεί μία λύση για να αντιμετωπιστεί.

Αναστάσιος Ντίνος

[Πηγή]