.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΒΟΛΙΔΑ ΕΞΕΡΡΑΓΗ από ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ; (video)

Τελευταία, πολλά διαστημικά αντικείμενα πέφτουν πάνω από τα κεφάλια μας, σε Φινλανδία, Βραζιλία, Αργεντινή και αλλού....

Μετεωρίτες… υπερφωτεινές βολίδες… Για ένα όμως από αυτά τέθηκε ζήτημα…

Στην βολίδα που εξερράγη πάνω από τις βορειοανατολικές ΗΠΑ στις 17/5/2016 πολλοί θεωρούν ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο χτυπήθηκε από έναν «φύλακα άγγελο» (κοινώς ΑΤΙΑ), προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της πτώσης του σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με το American Meteor Society (AMS) υπήρχαν δύο αντικείμενα που εισήχθησαν στην ατμόσφαιρα της Γης. Το δεύτερο και μικρότερο που ακολουθούσε το μεγάλο, θα μπορούσε να είχε αποσπαστεί από το αρχικό σώμα κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα.

Ωστόσο μάρτυρες και ενδείξεις υπαινίσσονται πως τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς… Εκείνο που θα μπορούσε να «πιστοποιήσει» αυτή την θεωρία είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τις φωτογραφίες και τα video, το μικρό αντικείμενο φαίνεται να προσπερνάει το μεγάλο και να τρέχει γρηγορότερα.

Αλλά αυτό μπορεί να είναι μία «συγκριτική οφθαλμαπάτη» καθώς οι ενδείξεις αυτές προέρχονται από διαφορετικές οπτικές γωνίες λήψης από τις περιοχές πάνω από τις οποίες πέρασε.

Κατά συνέπεια, η περίπτωση κατά την οποία το δεύτερο αντικείμενο να ήταν ένα ΑΤΙΑ που έσπευσε να «χτυπήσει» την βολίδα για να γλιτώσει τα χειρότερα, όπως λέγεται ότι μπορεί να συνέβη και στην περίπτωση της Τουνκούσκα, δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθεί.

To AMS έλαβε περίπου 700 αναφορές μέχρι στιγμής για την συγκεκριμένη βολίδα η οποία έγινε ορατή, κυρίως, πάνω από τις βορειοανατολικές των ΗΠΑ: Maine, Vermont, New Hampshire, New Jersey, Massachusetts, New York, Rhode Island, Pennsylvania, Connecticut, αλλά επίσης σε Ontario και Québec στον Καναδά.

Το πρώτο βίντεο παρέχει μια λεπτομερή έκθεση της θέασης:

nemesis maturity

Στο δεύτερο βίντεο, από μια κάμερα ασφαλείας του Διεθνούς Αεροδρομίου Burlington, μπορείτε να δείτε την τεράστια βολίδα που ακολουθείται από ένα δεύτερο μικρότερο αντικείμενο:

American Meteor Society

Τα συμπεράσματα δικά σας

Σπύρος Μακρής

[Πηγή]