.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Kραυγή αγωνίας από τους στρατιώτες της Σάμου..

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που έγινε στο site μας, οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες και τα στελέχη των....
Ενόπλων Δυνάμεών μας στο νησί της Σάμου, είναι τραγικές.

Οι εικόνες που μας μεταφέρει ο καταγγέλλων είναι τραγικές. Οι στρατιώτες μας, αντί να φυλάττουν τα σύνορα της Πατρίδας και μάλιστα σε μία περίοδο όξυνσης των σχέσεων με τη γείτονα Τουρκία, καλούνται να ‘εργάζονται’ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων του νησιού.

Καλούνται να στήνουν κρεβάτια, να καθαρίζουν τους χώρους, να ξεχορταριάζουν, να βάφουν, να στήνουν έναν ολόκληρο χώρο για την παραμονή ανθρώπων που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα. Εργασίες που θα έπρεπε να κάνει ένα εξειδικευμένο, επαγγελματικά, προσωπικό και όχι άνθρωποι που έχουν δώσει τον ιερό όρκο του στρατιώτη.

Η καταγγελία όμως δεν σταματά εδώ. Όπως μας δήλωσε η πηγή μας δεν έχουν πληρωθεί το επίδομα παραμεθορίου εδώ και τρεις μήνες! Το δε προσωπικό που εργάζεται στα κέντρα κράτησης έχει να πληρωθεί από τον Φεβρουάριο. Οι ήδη, παράνομα, πετσοκομμένοι μισθοί των Ενόπλων Δυνάμεων μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Στο κομμάτι των αδειών και υπηρεσιών η καταγγελία δείχνει την απίστευτη ψυχολογική πίεση που τους ασκείται. Οι άδειες μεν δεν ρυθμίζονται με γνώμονα τις ανάγκες του προσωπικού αλλά με βάση τις διαταγές της διοίκησης. Το δε όριο υπηρεσιών ξεπερνιέται κατά πολύ με αποτέλεσμα την μεγάλη ψυχολογική και σωματική φθορά των δυνάμεών μας.

Η αντιμετώπιση του προσωπικού από τους ανωτέρους δεν είναι η πρέπουσα (όπως ρυθμίζεται από τον στρατιωτικό κανόνα) και στο παρελθόν υπήρξαν αυτοκτονίες, αλλά και ξυλοδαρμοί μεταξύ των στρατευμένων.

Το Υπουργείο Αμύνης και το ΓΕΕΘΑ οφείλει να απαντήσει στις ερωτήσεις που τίθενται :

α) ποιες είναι οι συνθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί της Σάμου ;

β) υπάρχει θέμα με τη μισθοδοσία των Δυνάμεών μας; Aν ναι, πότε θα αντιμετωπιστεί ;

γ) σε περίπτωση που ισχύει η καταγγελία, πώς περιμένει το Υπουργείο να ανταποκριθούν οι Δυνάμεις της Σάμου στο ιερό καθήκον τους;

Το Υπουργείο ακούει τις κραυγές αγωνίας από τη Σάμο ή κωφεύει;

Έχουμε στη διάθεσή μας τα πλήρη στοιχεία του καταγγέλλοντα. Παραθέτουμε την καταγγελία όπως μας παρεδόθη στα δημοσιογραφικά του desks, χωρίς να την υιοθετεί . Το φωτογραφικό υλικό που έχει παραληφθεί, δεν δημοσιεύεται για ευνόητους λόγους.

[Πηγή]