Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ακτινοβολία Γάμμα χτύπησε την Νέα Υόρκη

- Πανικός στην ΥΠΠ -
Για άγνωστο λόγο ακόμα ξαφνικά στην πόλη της Νέας Υόρκης η ακτινοβολία Γάμμα ξεπέρασε κάθε όριο από το όριο του 218 Counts ανά....
Λεπτό (CPM) έφτασε τα 332 CPM πρόκειται για την μεγαλύτερη ιστορικά μέτρηση που έχει σημειωθεί στην μεγαλούπολη της Αμερικής.

Σύμφωνα με το κέντρο ερευνών και παρακολούθησης πυρηνικών netc.com μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων συλλέγει δεδομένα από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) «Το σύστημα RadNet, ανίχνευσης ακτινοβολίας, έθεσε σε κατάσταση Alert για ακτινοβολία Condition 5 (RadCon-5) την πόλη της Νέας Υόρκης.

Η ακτινοβολία αυξήθηκε ξαφνικά και θεαματικά στις 3 Απριλίου στις 16.49 τοπική ώρα όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω διάγραμμα.

Η ακτινοβολία γάμμα είναι το χειρότερο είδος ακτινοβολίας μια και μπορεί να διαπεράσει μέχρι και 6 πόδια μολύβδου και να εξακολουθήσει να διατηρεί το 50% της ισχύς της.


Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι θα μπορούσε να σχετιστεί με οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια η κάποια λαθραία διακίνηση υλικού μια και στην πόλη της Νέας Υόρκης αυτό φαντάζει πρακτικά αδύνατο λόγω των αισθητήρων ακτινοβολίας που έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις γέφυρες και σήραγγες, καθώς και άλλες περιοχές σε όλη την πόλη.


Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο μια κοσμική ακτίνα που έχει χτυπήσει τον πλανήτη, η ένα απόλυτα φυσικό γεγονός που προέρχεται από το διάστημα;

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ