.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ότι θέλουν κάνουν οι αλλοδαποί και μέλη ΜΚΟ

Επεισόδια στη Χίο και παρακάλια από τις αρχές
Ένταση και προσαγωγές μελών μη «κυβερνητικών» οργανώσεων συνόδευσαν τον απόπλου του ταχύπλοου επιβατηγού Tera Jet από τα Μεστά της Χίου με....
μόνον 37 πρόσφυγες και μετανάστες και με προορισμό όχι την Λέρο, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο αλλά την Μυτιλήνη κι από εκεί ουδείς γνωρίζει ακριβώς πού.

Στον λιμένα των Μεστών είχαν φτάσει το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης 249 αλλοδαποί. Ωστόσο, η καθυστέρηση στον απόπλου του πλοίου έδωσε – σύμφωνα με μαρτυρίες λιμενικών – την ευκαιρία σε μέλη ΜΚΟ (τα οποία ούτως ή αλλιώς κάνουν ότι θέλουν) να ξεσηκώσουν τους αλλοδαπούς, λέγοντάς τους ότι δεν πρόκειται να τους πάνε σε άλλο Ελληνικό νησί, αλλά στην Τουρκία, όπου βέβαια διεξάγονται σφοδρές… μάχες.

Στον λιμένα των Μεστών δημιουργήθηκε ένταση και οι ήδη επιβιβασθέντες αλλοδαποί άνοιξαν την πλάγια πόρτα του πλοίου και βγήκαν, αρνούμενοι να επιβιβασθούν εκ νέου, παρά τα παρακάλια των λιμενικών ότι προορισμός τους ήταν η Λέρος.

Από τους συνολικά 249 που είχαν φτάσει στον λιμένα Μεστών, τελικά επιβιβάσθηκαν μόνον 37, στην πλειονότητά τους αφρικανικής καταγωγής. Το Tera Jet απέπλευσε, τελικά, στις 7.15 το απόγευμα από τα Μεστά, με προορισμό την Μυτιλήνη, από όπου – όπως λένε ορισμένες πληροφορίες – θα παραλάβει και άλλους αλλοδαπούς με τελικό προορισμό την Λέρο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν γίνει από το Λιμενικό προσαγωγές μελών ΜΚΟ, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες. Οι αλλοδαποί , συνολικά 210 που δεν επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, παρέμεναν στα Μεστά και ήταν σε εξέλιξη η προσπάθεια να πεισθούν με παρακάλια και να μεταφερθούν με λεωφορεία στην ΒΙΑΛ.

[Πηγή]