.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Χαμένοι (Ελληνικοί) Κόσμοι ~ Οι πρώτοι Χριστιανοί (Βίντεο)

Στον άμεσο απόηχο της Σταύρωσης, οι οπαδοί του Ιησού αριθμούσαν μόλις 100. Ήταν μια διωκόμενη λατρευτική ομάδα που έφτασε στα πρόθυρα του αφανισμού....

Ωστόσο, μέσα σε λίγες δεκαετίες αυτή η νέα θρησκεία είχε χιλιάδες οπαδούς σε όλη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Εξαπλώθηκε μέσω ισχυρών ελληνικών πόλεων, όπως η Έφεσος, όπου στο παρελθόν οι πιστοί της παλαιάς ελληνικής θρησκείας είχαν χτίσει τον ξακουστό Ναό της Αρτέμιδος, ένα από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Ένας και μόνο άνθρωπος σάρωσε τις παλιές πεποιθήσεις, ταξίδεψε μέσα από ερήμους και διέδωσε το μήνυμα του χριστιανισμού χρησιμοποιώντας τους ίδιους δρόμους που είχε κατασκευάσει η η Ρώμη για να κατακτήσει τον κόσμο.

Αυτός ο άνθρωπος, ο αγγελιοφόρος του Χριστιανισμού, ήταν ο Σαούλ που στη συνέχεια ονομάστηκε Παύλος. Στη ζωή του, περπάτησε 20 χιλιάδες μίλια, φέρνοντας την αλλαγή και τις ανακατατάξεις όπου κι αν πήγαινε.

Τώρα, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της έρευνας και γραφικά απεικόνισης υπολογιστή, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων θα προσπαθήσει να αποκαλύψει τον κόσμο που ήξερε. Αυτός είναι ο χαμένος (Ελληνικός) κόσμος του Αποστόλου Παύλου και των πρώτων Χριστιανών.


Χαμένοι Κόσμοι ~ Οι πρώτοι Χριστιανοί από KRASODAD

[Πηγή]