.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

"Τρόμος" στην Β. Ελλάδα! Δείτε γιατί…

Έκκληση για βοήθεια κάνουν οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής, αφού βλέπουν τις κρατήσεις τους να ακυρώνονται η μια μετά την άλλη….

«Το Πάσχα είναι πλέον "χαμένο" και φοβόμαστε ότι θα χάσουμε και ολόκληρη τη θερινή σεζόν» ανέφεραν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, οι οποίοι επισημαίνουν πως η προσφυγική κρίση επηρέασε ραγδαία τον τουρισμό της περιοχής.

Ο φόβος για κλειστούς δρόμους, σύμφωνα με τα στοιχεία οδήγησε στην ακύρωσε 5.000 διανυκτερεύσεων, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί

Για το ζήτημα μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος δήλωσε ότι: «η σεζόν φέτος δείχνει να μην τραβάει καθόλου και δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον τρόπος να τη σώσουμε. Έχουμε χιλιάδες ακυρώσεις, κάτι που μας κάνει να πούμε ότι ο Μάιος έχει "χαθεί", καθώς οι πληρότητες στα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει (σσ περί τα 200) με το ζόρι φτάνουν το 30%».

«Αν κλείσει η χρονιά στα περσινά επίπεδα, με τον διπλασιασμό του ΦΠΑ, θα είμαστε ικανοποιημένοι, αν και δεν πιστεύω ότι τελικά θα είμαστε έστω στα ίδια, δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος. Έχουμε ήδη μεγάλες απώλειες από παραδοσιακά "δυνατές" αγορές, όπως τη γερμανική, που μας έχει γυρίσει την πλάτη, αλλά και τη ρωσική από την οποία δεν βλέπουμε κάποια αξιοσημείωτη κινητικότητα», συμπλήρωσε ο κ. Τάσιος.

Ενώ πέρυσι ο τουρισμός της περιοχής παρουσίασε αύξηση, περίπου 7 με 10%, φέτος αναμένεται να παρουσιάσει μείωση 10%.

Τα στοιχεία λοιπόν αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί η προσφυγική κρίση στην χώρα μας.

[Πηγή]