.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ στον ΑΡΗ θα ήταν αν… (video)

Το Curiosity Rover σχεδόν κάθε φορά που φωτογραφίζει ένα τοπίο στον πλανήτη Άρη, έχει να μας δείξει και κάτι εκπληκτικό. Οι περισσότερες εικόνες....
που μας στέλνει κρύβουν μυστικά ενός άγνωστου πολιτισμού που έζησε κάποτε εκεί…

Αυτή τη φορά έχουμε μία φανταστική ανακάλυψη που προέρχεται από την αυθεντική φωτογράφιση της NASA όπως μας την δίνει η ίδια. Ακατέργαστη όπως είναι δεν βλέπουμε κάτι περισσότερο από βουνά και λόφους πίσω από ένα ομιχλώδες τοπίο που εξαπλώνεται πίσω από μία μεγάλη έρημο.

Όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Σύμφωνα με την ανάλυση και την μεγέθυνση που μας δίνει το video που ακολουθεί, ανάμεσα στις κορυφές των λόφων κρύβεται μία σημαντική ανακάλυψη.

Για την ακρίβεια, η κορυφή ενός λόφου λείπει -μα αυτό θα μπορούσε να είναι τυχαίο λόγω διαφόρων γεωλογικών επιδράσεων. Ωστόσο, τα φαινόμενα αυτά δεν θα μπορούσαν να διαμορφώσουν ένα κομμάτι γης με ένα τόσο ιδιαίτερο και συγκεκριμένο τρόπο:


Αυτό που βλέπουμε στη μεγενθυμένη εικόνα θα μπορούσε να ήταν μία τετράγωνη δεξαμενή ή τα ερείπια - θεμέλια ενός τεραστίων διαστάσεων οικοδομήματος, ενός ανακτόρου.

Μάλιστα, με προσεκτικότερη παρατήρηση, ενδεχομένως διακρίνουμε στο μπροστινό μέρος ενισχυμένα τείχη που πιθανότατα κάνουν το γύρω αυτής της παράξενης δομής, η οποία θα μπορούσε να είναι τα υψηλά τείχη μίας πανάρχαιας πόλης…

Στην πάνω δεξιά γωνία της τετράγωνης δομής βλέπουμε να υπάρχει ένας δρόμος ή ένα τείχος που συνεχίζει ανηφορικά.

Επίσης, στην κάτω αριστερή γωνία της εικόνας, ξεχωρίζει κάτι ακόμα. Κάτι που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ανηφορική ράμπα ή πλατφόρμα.

Αν μάλιστα, είχαμε την βεβαιότητα πως όταν το Rover τράβηξε την φωτογραφία δεν στεκόταν στραβά, λόγω ανώμαλου εδάφους, τότε πολύ πιθανόν η κλίση της φωτογραφίας να ήταν διαφορετική και άρα η «πλατφόρμα»να ήταν οριζόντια και όχι ανηφορική. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το σύνολο της δομής.

Σε αυτή την περίπτωση η πλατφόρμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και ως στάδιο ενώ τα τείχη θα μπορούσαν να περιτριγυρίζουν μία δεξαμενή ή μία πόλη.

Ανάμεσα, λοιπόν, σε πολλές άλλες δομές με χαρακτηριστικά οικοδομημάτων, ή ακόμα και πυραμίδων, αυτό που βλέπουμε θα μπορούσε να ήταν μία πολύ σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στον Άρη, αν η NASA και οι διάφοροι αρμόδιοι φορείς έδιναν την απαιτούμενη προσοχή και μελετούσαν τα ευρήματά τους με τον ίδιο ζήλο που τα μελετούν ανεξάρτητοι ερευνητές, τους οποίους υποτιμούν ως «κυνηγούς UFO», αλλά σωπαίνουν μπροστά σε ανακαλύψεις τους τις οποίες δεν μπορούν να περιορίσουν στα όρια που έχουν θέσει.

Πώς γίνεται, λοιπόν, ανάμεσα στους λόφους να υπάρχει μία τόσο ιδιαίτερη δομή; Μπορεί να είναι ένας σχηματισμός που «έφτιαξε» η φύση της επιφάνειας του Άρη; Κατά τη γνώμη μας, όχι.

Ποιοί και γιατί κατασκεύασαν αυτές τις δομές ανάμεσα στους λόφους;

Martian Archaeology

Πώς γίνεται, λοιπόν, ανάμεσα στους λόφους να υπάρχει μία τόσο ιδιαίτερη δομή; Μπορεί να είναι ένας σχηματισμός που «έφτιαξε» η φύση της επιφάνειας του Άρη; Κατά τη γνώμη μας, όχι.

Ποιοί και γιατί κατασκεύασαν αυτές τις δομές ανάμεσα στους λόφους;

Σπύρος Μακρής

[Πηγή]