.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκικές ειδικές δυνάμεις μπήκαν από χθές σε Κουρδικές περιοχές στην Συρία (φωτό, vid)

Α.Νταβούτογλου: "Δεν υπάρχει εκεχειρία για εμάς"
EΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΑ F-15 ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ
ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ
Να διαλύσει με κάθε τρόπο την έστω οριακή εκεχειρία προσπαθεί η Άγκυρα καθώς τουρκικές ειδικές δυνάμεις μπήκαν υπό την κάλυψη του Τουρκικού....
πυροβολικού νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε κουρδικές περιοχές στην Συρία

Οι δε Κούρδοι  δίνουν σφοδρές μάχες και προς βοήθεια τους έσπευσε η Ρωσική Αεροπορία. Η επίθεση κατέληξε σε σφαγή των ισλαμιστών και των Τούρκων.

Κούρδοι, Ρωσία ακόμη και οι ΗΠΑ που έστειλαν Α-10 στην περιοχή κάνουν λόγο για "μαύρες επιχειρήσεις" των Τούρκων οι οποίοι χρησιμοποιούν πλέον απροκάλυπτα το ISIS για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Σε βίντεο που θα δείτε βιντεοσκοπήθηκε όχημα να μεταφέρει πυρομαχικά από την Τουρκία.

Η επίθεση ήταν καλά σχεδιασμένη καθώς η μια ομάδα 200 ατόμων εισήλθε στις κουρδικές περιοχές της Συρίας από το τουρκικό έδαφος και επιτέθηκε στην Tel Abyad ενώ η άλλη από την Ράκκα και επιτέθηκε στις πόλεις Αΐν Ίσα και Suluk.

Οι μάχες μαίνονται σε 15 σημεία όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του YPG, Redur Xelil στο Reuters.

Ταυτόχρονα ο Ρ.Τ.Ερντογάν τόνισε πως το YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση η οποία συνδέεται με το PKK και γι αυτό πρέπει να αποκλεισθεί από την εκεχειρία.

"Είναι κρίμα που η Ρωσία εξαιτίας δύο πιλότων έχασε ένα φίλο σαν την Τουρκία. Ελπίζω τα βήματα για την ομαλοποίηση των σχέσεων μας να έχουν θετικό αποτέλεσμα" τόνισε.

"Η εκεχειρία είναι θετική εξέλιξη αλλά ΗΠΑ, ΕΕ, ΗΕ, Ιράν και Ρωσία θα δράσουν ανέντιμα επιτρέποντας άμεσα ή έμμεσα στον Μ.Άσαντ να σκοτώνει πολίτες".

"Οι σύμμαχοι μας πρέπει να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε σταυροδρόμι...PYD και YPG είναι τρομοκρατικές οργανώσεις-προέκταση του PKK. Μεγάλο ψέμα ότι ΗΠΑ-Ρωσία τους υποστηρίζουν επειδή μάχονται το ISIS".

"Και η Al-Nusra μάχεται το ISIS, οπότε γιατί αυτοί είναι οι κακοί" αναρωτήθηκε...

"Είναι προσβολή στην νοημοσύνη μας και στην νοημοσύνη ολόκληρου του κόσμου αυτό....Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας κοροϊδεύει...."

Στην ίδια γραμμή με τον Ρ.Τ.Ερντογάν, ο Α.Νταβούτογλου τόνισε πως η εκεχειρία δεν έχει ισχύ για την Τουρκία αν υπάρχει απειλή.

"Δεν είναι δεσμευτική για εμάς όταν η ασφάλεια της Τουρκίας βρίσκεται σε κίνδυνο" τόνισε ο Α.Νταβούτογλου.

"Για εμάς το YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση όπως το ISIS. Η συμφωνία δεν ορίζει το YPG ως τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει. Η Τουρκία δεν θα συμμορφωθεί με την εκεχειρία η οποία είναι σε ισχύ μόνο για την Συρία".

"Η Τουρκία δεν χρειάζεται την άδεια κανενός ούτε θα ζητήσει την άδεια κανενός για να εξαπολύσει "μέτρα ασφαλείας" όταν η ασφάλειά μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο γιατί από ένα σημείο και μετά δεν είναι ζήτημα της Συρίας αλλά ζήτημα της Τουρκίας".

"Κάνω έκκληση από εδώ: ΥPG και PYD δεν πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία στην Τουρκία λέγοντας "υπάρχει εκεχειρία εδώ στην Συρία, έτσι η Τουρκία δεν θα κάνει τίποτα σε μας. Η εκεχειρία έχει ισχύ για την Συρία. Το μόνο μέρος το οποίο θα αποφασίσει για τα μέτρα ασφαλείας στην Τουρκία είναι η Άγκυρα".

Παράλληλα, ο διοικητής των Τουρκομάνων είπε ότι το PYD έσπασε την εκεχειρία η οποία διήρκεσε μόλις 50 λεπτά...

Συγκεκριμένα σε ομιλία του στην Antalya, ο Mahmut Süleyman Zengin διοικητής των δυνάμεων των Τουρκομάνων "Fatih Sultan Mehmet Brigades" είπε ότι το PYD επιτέθηκε στις θέσεις των τουρκομάνων στο βορειοανατολικό Χαλέπι μία ώρα αφού τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία ενώ οι δυνάμεις του Άσαντ και η ρωσική Αεροπορία τους υποστήριξαν...

"Ο συριακός Στρατός επιτέθηκε στο χωριό Acıbayır στην πειροχή Bayırbucak και οι τουρκομάνοι ανταπέδωσαν. Χάσαμε 10 μαχητές και 20 τραυματίστηκαν" τόνισε.

Ταυτόχρονα, τα σαουδαραβικά στρατεύματα έφτασαν με δύο C-130 στην βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία μεταξύ των οποίων τέσσερα F-15...






































































Reuters

Step News Agency




Βασίλης Καπούλας

[Πηγή]