.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΒΟΡΔΩΝΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Με χαρακτηριστική ταραχή οι Τούρκοι παρακολουθούν εδώ και λίγο καιρό την εντυπωσιακή ανάδυση από την θάλασσα της εντεκάτης χαμένης Πριγκηπόννησου....
που είναι γνωστή από την ιστορία με την ονομασία Βόρδωνες.

Το νησί αυτό ήταν γνωστό από ένα μοναστήρι όπου είχε ταφεί ο γνωστός Άγιος της Ορθοδοξίας, Μέγας Φώτιος, που είχε πολεμήσει με σθένος την αίρεση του παπισμού. Λέγεται ότι χάθηκε από την επιφάνια της θάλασσας γύρω στο 1010 μ Χ μετά από ένα σεισμό της περιοχής.

Σύμφωνα με νεοτέρα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, έχει σχηματιστεί μια μεγάλη ομάδα από Τούρκους καθηγητές των πανεπιστημίων, İstanbul, Uludağ και Düzce, που παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή την συνεχιζόμενη ανάδυση στην επιφάνεια της θάλασσας της χαμένης Πριγκηπόννησου, ενώ ακόμα και η Unesco έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της χαρακτηρίζοντας την νήσο σαν Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.


Οι πρώτες ενδείξεις της την ανάδυσης της νήσου έγινε τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο τουρκικός τύπος έχει παρουσιάσει τον φαινόμενο αυτό με κάποια ανησυχία γιατί συνδέεται με την σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Τώρα όπως αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Radikal, έχουν εντατικοποιηθεί οι έρευνες ειδικών ομάδων από δύτες που εξετάζουν το φαινόμενο της ανάδυσης της νήσου, αλλά και το μεγάλο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρων που έχουν τα ευρήματα που βρίσκονται στην χαμένη αυτή Πριγκηπόννησο.


Το νησί αυτό έχει πολλαπλή σημασία, θρησκευτική, γεωλογική αλλά και… προφητική, καθώς πολλοί Τούρκοι πιστεύουν ότι η ανάδυση της είναι ένα πολύ κακό σημάδι για την ίδια την Κωνσταντινούπολη, που έχει ήδη περάσει το μεγάλο σοκ του σεισμού του 1999 με χιλιάδες νεκρούς.

Αλλά και για την Ορθοδοξία έχει μεγάλη σημασία, καθώς στο νησί αυτό όπως αναφέραμε πρέπει να βρίσκεται το μνημείο ενός από τους μεγαλύτερους Αγίους της Ορθοδοξίας που ήταν ο πρώτος που καταδίκασε με τόσο έντονο τρόπο τους Παπικούς και την Ρώμη, ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία που πολλοί επιδιώκουν την ένωση με την αίρεση του παπισμού της Νέας Τάξης, με τον γνωστό τρόπο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος

[Πηγή]