.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Βραζιλία: Με σάμπα ξορκίζουν τον ιό Ζίκα [φωτό - βίντεο]

Στο ρυθμό της σάμπα λικνίζονται οι Βραζιλιάνοι με το μεγαλύτερο καρναβάλι της υφηλίου να ανοίγει την αυλαία του και τους πολίτες να....
ξεχύνονται στους δρόμους της χώρας την ώρα που ο ιός Ζίκα εξαπλώνεται απειλητικά στη χώρα.

Κι ενώ οι αρχές της αρχές της χώρας βρίσκονται επί ποδός με την επιδημία του ιού να επισκιάζει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, χιλιάδες Βραζιλιάνοι με πολύχρωμες στολές συμμετέχουν στις φαντασμαγορικές παρελάσεις, τους ξέφρενους εορτασμούς και τις εκθαμβωτικές παρουσίες που κλέβουν την παράσταση.

Η παρέλαση στο σαμποδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως κάθε χρόνο, ήταν εντυπωσιακή.

Η πολύχρωμη γιορτή του καρναβαλιού στη Βραζιλία κλέβει κάθε χρόνο την παράσταση, φέτος όμως, η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει την τιμητική της καθώς το καλοκαίρι θα γίνουν εκεί οι Ολυμπακοί Αγώνες.

"Καλούμε τον κόσμο να προσέχει, να καθαρίζει α σπίτια του για την πρόληψη ασθενειών", δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομία του Ρίο .Οι αρχές της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ πραγματοποιούνται και οι κατάλληλοι ψεκασμοί.

Επιπλέον, παρέχονται συμβουλές στους επισκέπτες για το πώς να προστατευτούν από τον ιό. Σύμφωνα , πάντως, με τα διεθνή ΜΜΕ, ούτε οι οικονομικές δυσχέρειες αλλά ούτε και ο ιός Ζίκα μπορεί να σταματήσει το φαντασμαγορικό και παγκοσμίως διάσημο καρναβάλι του Ρίο.

Το σόου με το άγριο ξεφάντωμα, τα πολύχρωμα κοστούμια , τις ημίγυμνες καλλίγραμμες γυναίκες που χορεύουν ασταμάτητα στους ρυθμούς της σάμπα έχει πάρει φωτιά.

Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο, Εδουάρδο Παές, παρέδωσε το χρυσό κλειδί στον "βασιλιά" του Καρναβαλιού - όπως επιβάλει η παράδοση - κι εκείνος με τη σειρά του υποσχέθηκε ένα θεαματικό σόου.

Αυτό το ατελείωτο πάρτι αναμένεται να προσελκύσει έως και 5 εκατομμύρια επισκέπτες, τη στιγμή που η ανησυχία για την εξάπλωση του ιού Ζίκα κορυφώνεται.

Ρίο

Ρίο

Ρίο

Ρίο

Ρίο

Ρίο

Ρίο


Ρίο

euronews (in English)

[Πηγή]