Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Οι Τούρκοι δεν "θέλουν" Κυπριακή Δημοκρατία μετά την Ένωση αλλά δύο αυτόνομα κρατίδια

Σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο οι Τούρκοι θέλουν να καταλύσουν και όχι να μετασχηματίσουν την νυν Κυπριακή Δημοκρατία . «Ξεχάστε την Κυπριακή Δημοκρατία....
η λύση στην Κύπρο θα προνοεί έναν νέο συνεταιρισμό δύο ισότιμων ιδρυτικών κρατιδίων».

Αυτό ακριβώς διεμήνυσε η Άγκυρα προς την ηγεσία της ΕΕ καταδεικνύοντας με τον πιο σαφή τρόπο τα άνομα σχέδια της για την Μεγαλόνησο , και αποδεικνύοντας πόσο ελαφρά την Καρδία, Ελληνοκύπριοι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες υποστήριξαν τα σχέδια αυτά.

Όσο για το πρωτογενές δίκαιο του νέου ‘ κρατικού μορφώματος‘ οι Τούρκοι απαιτούν να μη δύναται να προσβληθεί ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα συζητείται ευρέως σε κύκλους των Βρυξελλών, οι οποίοι προκρίνουν «μεταβατικές περιόδους» οι οποίες θα εκτείνονται σε τέτοιο βάθος χρόνου, ώστε θα λειτουργήσουν ως μόνιμες παρεκκλίσεις, με παράλληλη πίεση απο την Άγκυρα .

Οι Τούρκοι μιλούν μόνο για «δικοινοτική και διζωνική λύση και τίποτε παραπάνω.

Όσο για τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο ίδιος περιόρισε το «δικαίωμα εγκατάστασης» των ελληνοκυπρίων προσφύγων σε μια ενδεχόμενη λύση, μιλώντας για διατήρηση ενός εξοχικού σπιτιού στο βόρειο τμήμα της νήσου ή στη διαμονή τους σε ξενοδοχεία.

Είπαμε ότι οι Τούρκοι όσα χρόνια και να περάσουν αυτοί παραμένουν σταθεροί στις απόψεις τους επιθυμώντας να εξισώσουν δύο άνισες αριθμητικά κοινότητες . Αυτό θα είναι το πρώτο στάδιο του άνομου σχεδίου τους , το δεύτερο θα αφορά τον εποικισμό και την επικράτηση του τουρκικού στοιχείου στην Κύπρο , καθιστώντας το νησί εν κατακλείδι τουρκικό μετά από κάποια χρόνια.

Στους Ελληνοκύπριους δεν θα επιστρέψουν ούτε τα σπίτια τους ολυτε και τις περιουσίες τους, στην κυβέρνηση θα έχουν ισότιμο λόγο , δεν πρόκειται να αποσύρουν τον κατοχικό στρατό , τότε για ποιο ακριβώς ‘Κράτος‘ και επανένωση ομιλούν οι Κύπριοι πολιτικοί;

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχίσει αυτό το ‘γαϊτανάκι‘ με μια χώρα που δεν σέβεται ούτε τους ίδιους τους πολίτες της , πόσο μάλλον τους Ελληνοκύπριους, που θα παρεμβαίνει στα πάντα στο νέο ¨κρατικό μόρφωμα‘ , ενώ θα κρέμεται συνεχώς από πάνω του η δαμόκλειος σπάθη του τουρκικού στρατού.

Οι περιορισμοί που επιχειρούνται τεχνηέντως να επιβληθούν, είτε με τη μορφή παρεκκλίσεων, είτε με την υιοθέτηση μεταβατικών περιόδων , θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε περιορισμό των θεμελιωδών ελευθεριών, αποστερώντας κυρίως από τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες το δικαίωμα εγκατάστασης και επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες.

[Πηγή]