.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Οι Σκοπιανοί καταδιώκουν τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες με λυκόσκυλα

Άγριες καταστάσεις με σκυλιά να κυνηγούν και να τραυματίζουν λαθρομετανάστες στο έδαφος των Σκοπίων τα οποία εδώ και λίγους μήνες έχουν σκληρύνει τη στάση τους....
όσον αφορά το προσφυγικό με τους δύο χάρτες που έχουν κατασκευάσει κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα περιγράφουν μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ειδομένη.

Οι μαρτυρίες που καταφτάνουν από την Ειδομένη είναι συγκλονιστικές. Μέλη οργανώσεων μιλούν για δεκάδες περιστατικά που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν με μετανάστες να επιστρέφουν ματωμένοι από τα Σκόπια μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να περάσουν από τη χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

«Περιθάλψαμε τουλάχιστον είκοσι άτομα που έφεραν ουλές από δαγκωματιές σκύλων» περιγράφει στην Καθημερινή γιατρός-μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Ειδομένη.

Φωτογραφία από την έναρξη της κατασκευής του πρώτου φράχτη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μετανάστες ασιατικής ή αφρικανικής καταγωγής - αφού τα Σκόπια έχουν κλείσει εδώ και εβδομάδες τη δίοδο σε όλους τους μετανάστες πλην αυτών από εμπόλεμες ζώνες όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν ή τη Συρία - που προσπαθούν να διαπεράσουν τον αγκαθωτό φράχτη που έχουν στήσει οι αρχές της ΠΓΔΜ.

Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται αντιμέτωποι με τα σκυλιά όταν περνάνε στον ενδιάμεσο χώρο από τους δύο φράχτες που έχουν σηκώσει οι Σκοπιανοί με απόσταση πέντε μέτρων ο ένας από τον άλλο με προφανή σκοπό να εγκλωβίζουν εκεί τους παράνομους μετανάστες και να τους μεταχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο.

Σκοπιανοί στρατιώτες φτιάχνουν τον δεύτερο φράχτη

[Πηγή]