.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ο δεκάλογος της επιτυχίας

Τα λεφτά δεν κάνουν την ευτυχία και πρέπει να κουραστούμε για να πετύχουμε κάτι στη ζωή μας και μπλα μπλα μπλα. Καμιά φορά, αυτά τα σωστά κατά τα άλλα λόγια είναι γεμάτα γενικότητα....

Ειδικά όταν τα λένε άνθρωποι που και λεφτά έχουν και δεν έχουν κουραστεί ιδιαίτερα για να πετύχουν κάτι, μας εκνευρίζουν κιόλας.

Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε με ό, τι ακούμε. Αλλά αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, πρέπει να μάθουμε, τέλος πάντων, να ακούμε και κάτι!

1. Όταν ζεις για ένα πράγμα, κάποια στιγμή, μοιραία, θα ζήσεις από αυτό. Ζήσε για τη λογοτεχνία (γράφε, διάβαζε, ρώτα) και θα δεις ότι κάπως θα έρθουν τα πράγματα και θα βγεις κερδισμένος.

Αλλά, αν πρόκειται για την τέχνη, μην ξεκινάς να κάνεις κάτι για να βγεις κερδισμένος. Αυτός είναι ένας δρόμος που μόνος του θα σε βάλει να τον περπατήσεις. Εσύ απλά δούλεψε με την καρδιά σου.

2. Πίστεψε στα άστρα! Το σύμπαν έχει μάτια και βλέπει. Κάνε κάτι κι ας μην λάβεις αμέσως αντάλλαγμα. Θα σου επιστραφεί η καλοσύνη που προσφέρεις.

3. Ξύπνα νωρίς το πρωί κι ας μην έχεις δουλειά. Ασχολήσου με κάτι: γυμνάσου, γράψε, ψάξε μουσικές, πάρε τηλέφωνο ανθρώπους που έχεις να ακούσεις καιρό, καθάρισε το σπίτι σου. Μπες στη δράση και δεν θα βγεις χαμένος.

4. Κάνε υπομονή. Δεν γίνονται όλα τα πράγματα μαζί. Μη βιάζεσαι χωρίς λόγο. Μεθόδευσε τις κινήσεις σου, δώσε περιθώρια στον εαυτό σου και τους άλλους. Όλα στην ώρα τους. Καλύτερα να λες πως έκανες δυο πράγματα στη ζωή σου πολύ επιτυχημένα, παρά δέκα μέτρια.

5. Κάνε παρέα με ανθρώπους μεγαλύτερους από σένα, αλλά και μικρότερους από σένα. Θα σε κάνουν συνεχώς καλύτερο.

6. Να είσαι ευγενικός και ειλικρινής, αλλά να μην ανοίγεις απευθείας όλα σου τα χαρτιά σε μια καινούργια γνωριμία, πάντα με γνώμονα το πώς εσύ επιλέγεις να εξελιχθεί αυτή. Δεν χρειάζεται να ξέρει ο καθένας με ποιον τρόπο σου αρέσει να κάνεις έρωτα ή πόσα χρήματα σου λείπουν.

7. Να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, αλλιώς να μην ζητάς να σε εμπιστεύονται. Να είσαι στην ώρα σου, αλλιώς να πεις εγκαίρως πως πρόκειται να αργήσεις.

Να παίρνεις πίσω τηλέφωνο αυτούς που σε καλούν, αλλιώς να μην έχεις κινητό. Να ζυγίζεις τα ναι και τα όχι που λες σε ανθρώπους. Μην δεσμεύεσαι για κάτι που εξ αρχής ξέρεις πως δεν θα καταφέρεις.

8. Να έχεις έναν στόχο. Ακόμα κι αν χρειάζεται να κάνεις ελιγμούς γιατί η ζωή είναι απαιτητική και ζητά να προσαρμοστείς, μην ξεχνάς πουύ θέλεις να φτάσεις κάποια στιγμή. Έχε το στο νου σου καθημερινά.

9. Να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου. Κανένας επιτυχημένος άνθρωπος δεν πέρασε όλη του τη ζωή ανάμεσα σε φίλους, γλέντια και ξενύχτια. Χρειάζεσαι ύπνο, ξεκούραση και σιωπή: χώρο, με λίγα λόγια, για να μπορείς να σκεφτείς και δημιουργήσεις. Όσοι φίλοι σου σε πιέζουν και δεν μπορούν να το δεχθούν, απλώς δεν είναι φίλοι.

10. Μην λες όχι στη γνώση. Ακόμα κι αν είσαι τεχνικός υπολογιστών, θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο μια βόλτα στο μουσείο, μια θεατρική παράσταση, μια ξένη γλώσσα. Η γνώση είναι δύναμη.

[Πηγή]