.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Μετά την Bild, επίθεση φιλίας και από τον Σόιμπλε!

Τώρα καταλαβαίνουν ότι εαν πέσει η «μικρή» Ελλάδα,
θα συμπαρασύρει όλη την Δύση.
Οι εξελίξεις με την Deutsche Bank και η προβοκάτσια του Spiegel υποχρέωσαν τον Σόιμπλε να αλλάξει άρδην στάση και να δώσει σήμα στο....
αυριανό euroworking group να προχωρήσει με την αξιολόγηση.

Μετά το πέρας της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζικών της ομάδας των G20 στη Σαγκάη, ερωτηθείς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αν θα χαλαρώσουν τώρα οι όροι του ελληνικού προγράμματος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει ευθέως.

Τόνισε ωστόσο το ζήτημα Ελλάδα δεν ήταν θέμα στη σύνοδο, απασχόλησε ωστόσο τις συζητήσεις στο περιθώριο. Ας σημειωθεί ότι δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel αναφέρεται σε εκτιμήσεις του ΔΝΤ, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δυσκολίες τον Μάρτιο στην εξυπηρέτηση του χρέους.

Αναφερόμενος πάντως στην Ελλάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η παρά την «εξαιρετικά δύσκολη θέση» στην οποία βρίσκεται η χώρα «δεν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας».

«Γνωρίζω καλά τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας», δήλωσε ο Β. Σόιμπλε προσθέτοντας ότι η Ελλάδα από μια πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης και από την άλλη βρίσκεται υπό πίεση λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Το γεγονός αυτό δεν κάνει τα πράγματα ευκολότερα, είπε ο Γερμανός υπουργός.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων ο Β. Σόιμπλε τόνισε με αφορμή την προσφυγική κρίση: «Η Ελλάδα είναι αποδέκτης μεγάλης αλληλεγγύης από τη Γερμανία, και μικρότερης από τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Για το λόγο αυτό αγωνιζόμαστε, κυρίως από κοινού με την Κομισιόν για να τα βγάλουμε πέρα με αυτή την ευρωπαϊκή πρόκληση. Αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας».

[Πηγή]: Deutsche Welle

Το είδαμε εδώ