.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Σουηδία: Μόνο η Τουρκία μπορεί να σταματήσει τη μεταναστευτική ροή

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας Άντερς Ίγκεμαν ανέφερε ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης που χτυπά την Ευρώπη....

«Η Ευρώπη μπορεί να λύσει το πρόβλημα των προσφύγων μόνο με τη βοήθεια της Τουρκίας, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, την Παρασκευή.

Ο Ίγκεμαν παραδέχθηκε ότι τόσο η Σουηδία όσο και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποτύχει στην επίλυση της χειρότερης κρίσης που αντιμετωπίζει το μπλοκ των 28 εθνών από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όλη η Ευρώπη ηττήθηκε στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης, δεν κατάφερε να βρει μια κοινή λύση», είπε ο Ίγκεμαν προσθέτοντας ότι τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ δεν συμμερίζονται την επιβάρυνση της Σουηδίας, η οποία έχει λάβει τους περισσότερους πρόσφυγες κατά κεφαλήν στην Ευρώπη.

«Φιλοξενούμε πάνω από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη», επανέλαβε ο Σουηδός υπουργός στο Anadolu.

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στο σχέδιο δράσης των προσφύγων, όπου σύμφωνα με αυτό η ΕΕ πρέπει να δώσει στην Τουρκία 3 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων στη χώρα.

«Η οικονομική παροχή προς την Τουρκία πρέπει να τηρηθεί, κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να σταθεί έξω από τη συμφωνία», είπε ο Ίγκεμαν, «η κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο με μια ειλικρινή υποστήριξη προς την Τουρκία», είπε.

Η Σουηδία, έλαβε 163 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου το περασμένο έτος, ανακοίνωσε ωστόσο την απέλαση έως και 80 χιλιάδων μεταναστών των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Σουηδία θέσπισε συστηματικό φωτογραφικό έλεγχο ταυτότητας στους πρόσφυγες.

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ