.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Alexia Tsotsis: Η Ελληνίδα που μπήκε στη λίστα του Forbes με τους ανερχόμενους δημοσιογράφους κάτω των 30

Η Alexia Tsotsis υπήρξε συντάκτρια σε ένα από τα πιο δημοφιλή blog τεχνολογίας ανά τον κόσμο, το TechCrunch, από το 2010, μία θέση την οποία....
αποφάσισε να αφήσει το 2015 έτσι ώστε να παρακολουθήσει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Σπούδασε συγγραφή και ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα στο Λος Άντζελες. Αμέσως μετά την αποφοίτησή της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να δουλέψει στον χώρο των ΜΜΕ.

Πριν αρχίσει να εργάζεται για το TechCrunch, η Alexia ήταν υπεύθυνη του SFweekly στο Σαν Φρανσίσκο, γράφοντας για την τεχνολογική σκηνή και την ανθρώπινη συμπεριφορά στην ψηφιακή εποχή.

Στο TechCrunch έγραφε για νέες εταιρείες και είχε την ευκαιρία να πάρει συνεντεύξεις από σημαντικές προσωπικότητες, όπως τον ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Instagram, Κέβιν Σίστρομ.

Το 2011 μπήκε στη λίστα «30 Under 30: Rising Stars of Media List», στους 30ρηδες δηλαδή που θεωρούνται ανερχόμενες προσωπικότητες στον χώρο των ΜΜΕ.

Με δικά της λόγια

Πώς άρχισαν όλα

«Όταν το 2008 η αγορά κατέρρευσε, δεν μπορούσα να βρω καμία δουλειά ως γραμματέας ή υπάλληλος σε μαγαζί. Οπότε κατέληξα να μετακομίσω πίσω με τους γονείς μου, πράγμα πολύ ντροπιαστικό.

Έτσι δοκίμασα να εξασκήσω το επάγγελμα του ελεύθερου δημοσιογράφου. Κάλυπτα εκδηλώσεις, πήγαινα και περιέγραφα τι έγινε εκεί. Μία απ' τις εκδηλώσεις αφορούσε την τεχνολογία.

Όλοι οι συμμετέχοντες ασχολούνταν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μόλις είχε αρχίσει το Twitter, ήταν 2008 οπότε εκείνο το άρθρο απέκτησε δημοσιότητα στο ίντερνετ.

Οπότε το αφεντικό μου μού είπε: "μπορείς να γράψεις άλλο ένα παρόμοιο;" Κάλυψα μία ακόμα εκδήλωση τεχνολογίας και ξαφνικά μετατράπηκα στην κοπέλα που έγραφε για τεχνολογία».

Το TechCrunch

«Δέχθηκα πολλές προτάσεις να γίνω ρεπόρτερ ή αρθρογράφος τεχνολογίας όμως η μόνη εταιρία που δε μου είχε κάνει πρόταση ήταν η TechCrunch, και ήταν η μόνη στην οποία ήθελα να πάω. Ήρθα και ζήτησα από τον ιδρυτή να με προσλάβει και δέχθηκε επιτόπου.

Ο μισθός εκεί ήταν χαμηλότερος από οπουδήποτε αλλού, πράγμα αστείο. Ο λόγος που δέχθηκα ήταν ότι ο ιδρυτής της TechCrunch Michael Arrington με ρώτησε "θα μάθεις πουθενά αλλού περισσότερα απ' όσα εδώ;" κι απάντησα: "όχι". Και είχε δίκιο».

Οι γυναίκες και η τεχνολογία

«Είναι περιοριστικό να αποκλείεσαι από έναν χώρο λόγω του φύλου σου. Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται γυναίκες σε υψηλές θέσεις και να διοικούν δυναμικά αλλά ο σεξισμός δεν έχει εξαλειφθεί στο ελάχιστο, είναι ακόμα παρόν».

Το μέλλον

«Ένας από τους λόγους που με ενδιαφέρουν πολύ οι νεοφυείς επιχειρήσεις, είναι ίσως η δυνατότητά τους να λειτουργήσουν θεραπευτικά στην ελληνική κρίση.

Αν εφεύρεις κάτι, αν δημιουργήσεις μία πλατφόρμα αν δημιουργήσεις ένα προϊόν, ιδιαίτερα σήμερα, που λόγω του διαδικτύου είναι ευκολότερο και φθηνότερο να το διανείμεις μπορείς να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας όχι μόνο για τον εαυτό σου αλλά και για άλλους Έλληνες.

Θεωρώ ότι αυτή η επιχειρηματική νοοτροπία και το ρίσκο θα έχουν μεγάλη σημασία στον 21ο αιώνα».


Alexia Tsotsis - Greeks Gone West από HuffPost_Greece


[Πηγή]

Το είδαμε εδώ