Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Κατέβασαν ήδη οι Τούρκοι τους χάρτες της Συνθήκης των Σεβρών!

Παγκόσμιες εξελίξεις!
To 1916 υπεγράφη ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Γαλλία, μια συμφωνία γνωστή ως Συμφωνία Sykes-Picot, η οποία αναφερόταν στην αρχιτεκτονική επιρροών και ασφάλειας στην Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο και στη Τουρκία....

Η «Αραβική άνοιξη» στην Συρία, που ξεκίνησε περίπου το 2010, προκάλεσε τόσο τεκτονικές αλλαγές στα σύνορα, όσο και μετατροπές στην εν λόγω αρχιτεκτονική.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επεμβάσεις στην Συρία, στο Ιράκ και στις γύρω περιοχές, ξεκίνησαν με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στα τέλη της δεκαετίας του 80', όταν η μεταβολή της αρχιτεκτονικής και ασφάλειας στον κόσμο άλλαξε ριζικά.

Πριν από το γεγονός αυτό, οι ΗΠΑ και η Ρωσία ήταν απούσες από την «αρχιτεκτονική» της Μέσης Ανατολής, ενώ αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Αμερική πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη επέμβαση στο Ιράκ με την οποία κατάφερε να "στήσει" μια μόνιμη στρατιωτική βάση στην Αραβική Χερσόνησο και στη Μέση Ανατολή.

Εκείνη την περίοδο δημιουργήθηκε και το Κουρδικό κράτος, το οποίο από το 2005 έχει συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτονομία.

Οι επιχειρήσεις στην Συρία έχουν ουσιαστικά έναν στόχο και αυτός είναι η επέκταση της δύναμης επιρροής των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας.

Τα πέντε αυτά χρόνια, κατά τα οποία η Συρία δέχεται ανελέητο πόλεμο, η Ρωσία στάθηκε δίπλα στο πλευρό του Μπασάρ Ασαντ, σε πολιτικό επίπεδο και απέφυγε να επέμβει στρατιωτικά μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη, οπότε και άρχισε τους βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Πληροφορίες μας, αναφέρουν πως πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Τουρκία εξετάζουν χάρτες και ιστορικά έγγραφα από την Συνθήκη των Σεβρών, αφού οι εξελίξεις οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα όσον αφορά το τμήμα της Τουρκίας που συνορεύει με την Συρία.


[Πηγή]