.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Τεράστια κινητικότητα στο Αιγαίο! Κάτι περιμένουν...

Πρωτοφανής πρόκληση των Τούρκων σημειώθηκε χθές, μετά τις επανειλημμένες παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας αλλά και εισχώρηση στα εθνικά χωρικά ύδατα ενός τουρκικού υποβρυχίου, του S-358 ÇANAKKALE GÜR CLASS....

Η παραβίαση του εναέριου χώρου έγινε από μαχητικά δύο F-16 και τέσσερα F-4 τα οποία αναχαιτίστηκαν από Ελληνικά μαχητικά, ενώ παραβίαση του εναέριου χώρου πραγματοποίησαν και αεροπλάνα τύπου CN-235. Ενώ το υποβρύχιο που εισχώρησε στα χωρικά μας ύδατα, μπήκε από το σημείο μεταξύ Καλύμνου και Καλόλημνου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, βρίσκονται σε επιφυλακή, παρά το γεγονός ότι αυτή η κινητικότητα των Τούρκων, ίσως να οφείλεται στη Frontex, η οποία ξεκίνησε χθες επιχειρήσεις στο Αιγαίο, στις οποίες έλαβαν μέρος 293 συνοριοφυλάκων και 15 πλοίων που επιχείρησαν στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ : "ηFrontex άρχισε χθες την ανάπτυξη 293 λειτουργών και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο μιας νέας επιχείρησης ταχείας επέμβασης που ονομάσθηκε Ποσειδών, έπειτα από αίτημα της Ελλάδας για επιπλέον βοήθεια στα εξωτερικά σύνορά της στο Αιγαίο".

Πάντως μετά το επεισόδιο με το αντιτορπιλικό "Σμέτλιβι" στο Β.Αιγαίο και την εμπλοκή του με τουρκικό σκάφος, οι Ρώσοι είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

[Πηγή]