.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Σάρωσαν την Ισραηλινή έρημο και επέστρεψαν τα Ελληνικά F-16 απο την “Blue Flag 2015” (φώτο & video)

Η άσκηση “Blue Flag 2015”η οποία συνεχίζεται μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου, όπου και αναμετριέται με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, με την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών, με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και την Πολεμική Αεροπορία της....
Πολωνίας εναντίον μίας εικονικής κατάστασης του εχθρού.

Είναι υπεύθυνη για όλες τις ασκήσεις IFA, όπως ειπώθηκε στους Τimes του Ισραήλ το βράδυ της Πέμπτης.



Μια σειρά από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έστειλαν πιλότους και αξιωματικούς να παρατηρήσουν την άσκηση, αλλά δεν έλαβαν μέρος σε αυτήν. Αυτή η κοινή άσκηση είναι η δεύτερη“Blue Flag 2015” , καθώς η πρώτη έλαβε χώρα το 2013 και θεωρείται η μεγαλύτερη πολυεθνική άσκηση όπου η IAF είχε σχεδιάσει και εκτελέσει ποτέ !

Οι Διεθνείς αεροπορικές δυνάμεις συνεργάζονταν στενά σε κάθε βήμα της τρέχουσας άσκησης, από το σχεδιασμό έως την εκτέλεση της, καθώς και τον τελικό απολογισμό της, όπως δήλωσε ο αρχηγός της IFA.

Παρόλο που η άσκηση ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου και ο σχεδιασμός αυτής είχε γίνει σχεδόν πριν από οκτώ μήνες, ο Ισραηλινός αξιωματούχος, μέσω επικοινωνίας με κάθε μία εκπρόσωπο της IAF και της συμμετέχουσας χώρας, ρωτούσε αρχικά «Σε ακριβώς τί θέλετε να εκπαιδευτείτε;»



Τα αιτήματα αυτών αποτέλεσαν το σχέδιο για την “Blue Flag 2015”, η οποία έστειλε ισραηλινά και αμερικάνικα F-15, μαζί με ισραηλινά, ελληνικά και πολωνικά F-16, τα οποία πετούσαν πάνω σχεδόν από τον εναέριο χώρο του Ισραήλ, εκτοξεύοντας πραγματικά πυρά εναντίον εικονικών εχθρών.

Αν και η άσκηση ήταν εντατική και απαιτητική, αυτή σχεδιάστηκε περισσότερο για να δοκιμάσει το σθένος των ανδρών και των γυναικών, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τους ελέγχους παρά να δοκιμάσει τις τεχνικές δυνατότητες των ίδιων των μαχητικών!



«Θέλαμε η άσκηση αυτή να είναι μία πρόκληση για τους αεροπόρους, αντί για τις μηχανές», δήλωσε ο αρχηγός της Αποστολής της IAF, του οποίου το όνομα για λόγους ασφαλείας δεν ανακοινώθηκε !

Για να «βάλει τους αεροπόρους μας σε ρυθμό και ένταση «, εξήγησε, πως οι άνθρωποι που διευθύνουν την άσκηση προσπάθησαν να τους αιφνιδιάσουν και να τους βάλουν σε καταστάσεις όπου «ο πιλότος δεν γνωρίζει καν από πού έρχεται ο στόχος»



Η “Blue Flag 2015” τελειώνει την επόμενη Πέμπτη… Αν και τα Ελληνικά Μαχητικά έχουν επιστρέψει στη βάση τους σήμερα σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένε πληροφορίες!



Τα Ελληνικά μαχητικά και οι Έλληνες Χειριστές απέσπασαν τα εύσημα από τους ισραηλινούς υπεύθυνους της Άσκησης …Ενώ περισσότερα για την Συμμετοχή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα έχουμε τις επόμενες ημέρες!

Israeli Air Force

Israeli Air Force

[Πηγή]