Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΣΟΚ!! Τουρκικά υποβρύχια αποκλείουν τα Ελληνικά νησιά

Οι προκλήσεις από τη γείτονα χώρα σταματημό δεν έχουν! Τους τελευταίους έξι μήνες περιπολούν ασύστολα, Τουρκικά υποβρύχια πάνω από τα καλώδια παροχής ενέργειας και οπτικών ινών από την ηπειρωτική στη νησιωτική Ελλάδα, όπως τα δύο επιτελεία αναφέρουν....

Ο σκοπός της Τουρκίας είναι να ανιχνεύσει τα προσβάσιμα σημεία ώστε να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα στα νησιά σε περίπτωση που το κρίνει απαραίτητο.

Τα Τουρκικά υποβρύχια Type 209/1400 και Type 209/1200 μπορούν και εξαπολύουν αυτοκινούμενα καταδυόμενα σκάφη βαθέων υδάτων τα οποία και είναι σε θέση οποιαδήποτε στιγμή να προσβάλλουν τα υποβρύχια καλώδια μεγάλων ελληνικών νησιών αφήνοντας τα κυριολεκτικά στο …σκοτάδι.

Οι κατασκοπευτικές τους κινήσεις δείχνουν ότι μπορεί να σχεδιάζουν να υποκλέψουν δεδομένα με πιθανό σενάριο να τοποθετήσουν συστήματα παρεμβολής στα καλώδια οπτικών ινών.

Οι Έλληνες επιτελείς πιστεύουν πως η κατάσταση θα χειροτερέψει λόγω των εκλογών στην Τουρκία ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας σε ολόκληρο το Αιγαίο και τον Έβρο είναι σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

[Πηγή]