.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σκληρότατα τα αντίποινα Πούτιν!

Απαγορεύονται οι προσλήψεις Τούρκων πολιτών σε Ρωσικές επιχειρήσεις.. και θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις προς την Τουρκία... Σκληρότατα αντίποινα Πούτιν, απολύονται 90.000 Τούρκοι υπάλληλοι Ρωσικών επιχειρήσεων!....

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε το Σάββατο το διάταγμα το οποίο περιλαμβάνει το πακέτο οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας ως απάντηση στην κατάρριψη του ρωσικού SU-24 από τουρκικά F-16 την Τρίτη πάνω από τα σύνορα της Συρίας.

Ανάμεσα στα μέτρα είναι η απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων από την Τουρκία, η απαγόρευση τουρκικών οργανισμών που δρουν στη Ρωσία, η απαγόρευση ρωσικού τουρισμού στην Τουρκία και το πιο σκληρό από όλα, η απαγόρευση στις ρωσικές επιχειρήσεις να απασχολούν υπαλλήλους Τούρκους πολίτες.

Σύμφωνα με το koutipandoras.gr και τα πρώτα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, 90.000 Τούρκοι υπάλληλοι ρωσικών επιχειρήσεων θα πρέπει να απολυθούν την 1η Ιανουαρίου του 2016. Στη Ρωσία, εξάλλου, υπολογίζονται σε 200.000 οι Τούρκοι πολίτες οι οποίοι ζουν και εργάζονται.

Το Κρεμλίνο σημειώνει ότι τα μέτρα αυτά δεν σκοπεύουν να θίξουν την τουρκική δημοκρατία, αλλά να προστατέψουν την εθνική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις ζωές των Ρώσων πολιτών από εγκληματικές και άλλες παράνομες πράξεις.

Μεταξύ αυτών των μέτρων βρίσκονται:

η απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας με την Τουρκία,

η απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους

και επιπλέον η επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνεται στο διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2016, οι Ρώσοι εργοδότες «δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν προσωπικό (…) μεταξύ των πολιτών που προέρχονται από τη Δημοκρατία της Τουρκίας», σημειώνεται στο διάταγμα, που περιορίζει επιπλέον τη δυνατότητα των «οργανώσεων υπό τουρκική δικαιοδοσία» να δραστηριοποιούνται στη ρωσική επικράτεια. Επίσης θα επιβληθούν περιορισμοί στις δραστηριότητες των τουρκικών επιχειρήσεων στη Ρωσία.

Το κείμενο προβλέπει, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένη ημερομηνία, «την απαγόρευση ή τον περιορισμό (…) των εισαγωγών ορισμένων ειδών εμπορευμάτων που προέρχονται από την Δημοκρατία της Τουρκίας», βάση ενός καταλόγου που ολοκλήρωσε η ρωσική κυβέρνηση, η σύνθεση του οποίου δεν έχει δημοσιευτεί.

Όπως επισημαίνει το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου- και μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης- ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του «να ολοκληρώσει μια λίστα αγαθών και υπηρεσιών στα οποία τα οικονομικά μέτρα (…) δεν θα εφαρμοστούν».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση (…) να λάβει μέτρα με στόχο την απαγόρευση των πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας», ενώ τα τουριστικά πρακτορεία της Ρωσίας θα πρέπει να «αποφεύγουν να προτείνουν στους Ρώσους υπηκόους πακέτα που θα περιλαμβάνουν μια επίσκεψη στην τουρκική επικράτεια».

Οι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες θα υποβάλλονται σε επιπλέον ελέγχους όταν φθάνουν σε ρωσικό έδαφος «για λόγους ασφαλείας». Το διάταγμα επισημοποιεί την επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) για τους Τούρκους, το οποίο ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Τουρκία εξάγει κυρίως τρόφιμα, αγροτικά προϊόντα και προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας στη Μόσχα. Ένας εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου επισήμανε νωρίτερα σήμερα ότι έως και 200.000 Τούρκοι πολίτες βρίσκονται στη Ρωσία.

[Πηγή]