.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Να ενωθεί με την Ρωσία θέλει η Δημοκρατία της Νότιας Οσετίας!

Ο Λέονιντ Τίμπιλοφ, ο πρόεδρος της Νότιας Οσετίας, είπε ότι έχουν αρχίσει προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής του με τον Βλάντισλαβ Σούρκοφ, έναν σύμβουλο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, χθες Δευτέρα....

Η εκπρόσωπός του Κρεμλίνου, Ταμάρα Κελεχσάγεβα, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ο πρόεδρος (της Νότιας Οσετίας) ανέλαβε χθες πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος».

Σημαία Νότιας Οσετίας

Ο Τίμπιλοφ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ, μετά τη συνάντησή του με τον Σούρκοφ, τόνισε πως «η σημερινή πολιτική πραγματικότητα είναι τέτοια που πρέπει να κάνουμε την ιστορική μας επιλογή και να επανενωθούμε με την αδελφή Ρωσία ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και την επιτυχία της δημοκρατίας μας και του λαού μας για πολλούς αιώνες».

Ο θυρεός της Νότιας Οσετίας

«Το δημοψήφισμα, για το θετικό αποτέλεσμα του οποίου δεν έχω καμιά αμφιβολία, θα μας επιτρέψει να ενώσουμε τον λαό μας», ανέφερε ο ίδιος. Ο Τίμπιλοφ δεν προσδιόρισε την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος κι επισήμανε ότι η απόφαση για το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει μια διαδικασία ένωσης της Νότιας Οσετίας έπειτα από ένα δημοψήφισμα θα ληφθεί σε συνεννόηση με το Κρεμλίνο.


Η Νότια Οσετία, ή απλά Οσετία, αποσχίσθηκε από την Γεωργία ετά τον αιματηρό πόλεμο του 2008 όταν η Γεωργία εισέβαλε στην περιοχή..

Αν και αυτή η πρώην σοβιετική αυτόνομη περιφέρεια διακήρυξε την ανεξαρτησία της το 2008.


H Ρωσία αναγνώρισε τη δημοκρατία ως ανεξάρτητη και τη σχετική ανακοίνωση έκανε στις 26 Αυγούστου του 2008 ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2009 η Βενεζουέλα αναγνώρισε την Νότια Οσσετία ως ανεξάρτητη.

Φωτο - Χαρτες: el.wikipedia.org

[Πηγή]