Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Σε Ελληνικά χέρια το Υπουργείο Οικονομικών της Αργεντινής (Φωτο)

Σε Ελληνικά χέρια αναμένεται να περάσει το... Υπουργείο Οικονομικών της Αργεντινής. Όπως όλα συντείνουν, στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να εκλεγεί Πρόεδρος της Αργεντινής ο Περονιστής διάδοχος της Κριστίνα Κίρσνερ, Ντάνιελ Σιόλι....

Σε αυτή την περίπτωση, το Υπουργείο Οικονομικών θα περάσει σε μία γυναίκα, Ελληνικής καταγωγής.

Ο Περονιστής υποψήφιος πρόεδρος, Σιόλι, ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να συνεχίσει το έργο των δώδεκα ετών του ζεύγους Κίρσνερ, έχει ήδη ανακοινώσει το πρόσωπο που θα αναλάβει το νευραλγικό υπουργείο σε περίπτωση νίκης του: την Σιλβίνα Μπατάκις, την «καλή Ελληνίδα», όπως την αποκάλεσε λόγω της καταγωγής της.

Η Σιλβίνα Μπατάκις γεννήθηκε το 1968 στο Ρίο Γκράντε, στη Γη του Πυρός και είναι εγγονή Ελλήνων και Γερμανών μεταναστών.

Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Λα Πλάτα και στη Βρετανία. Είναι φανατική οπαδός της ομάδας «Boca Juniors» και δεν έχει κανένα πρόβλημα να πηγαίνει μόνη της στο γήπεδο.

Στη σελίδα της στο Facebook η Μπατάκις ανεβάζει συχνά φωτογραφίες από νίκες της αγαπημένης της ομάδας. Διαβάζει Καζαντζάκη και αγαπά τα social media. Απεχθάνεται όμως να λέει "όχι" σε αυξήσεις για να κλείσει τον προ υπολογισμό χωρίς «τρύπες».

Σε αντιπολιτευόμενες εφημερίδες προβάλλεται η απειρία της για μια τόσο σημαντική θέση. Την ίδια ώρα, εμφανίζονται και διάφορα σενάρια για το ρόλο που θα κληθεί να παίξει: μιας προσωρινής υπουργού που αργότερα θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο σε κάποιο μεγαλύτερο όνομα.

Σε Ελληνικά χέρια αναμένεται να περάσει το... Υπουργείο Οικονομικών της Αργεντινής.

Όπως όλα συντείνουν, στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να εκλεγεί Πρόεδρος της Αργεντινής ο περονιστής διάδοχος της Κριστίνα Κίρσνερ, Ντάνιελ Σιόλι.

Σε αυτή την περίπτωση, το Υπουργείο Οικονομικών θα περάσει σε μία γυναίκα, Ελληνικής καταγωγής.







[Πηγή]