.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

16.000 άτομα των Ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας, έχουν λιποτακτήσει με τα όπλα τους από το Donbass

16.000 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κηρύχθηκαν λιποτάκτες, εγκατέλειψαν την θέση τους στο Donbass. Αυτό δήλωσε ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας Ανατόλι Matios....

«Ερευνήσαμε 16 χιλιάδες ποινικές υποθέσεις σχετικά με τους λιποτάκτες, που έφυγαν από την περιοχή διεξαγωγής των δυναμικών επιχειρήσεων, και ένα μεγάλο μέρος τους – έφυγαν μαζί με τα όπλα τους «, – η δήλωση αυτή του Matios προκάλεσε την είδηση στο TASS .

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εισαγγελέα της Ουκρανίας, τα όργανα του υπουργείου ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ έβγαλαν ένταλμα για όλους τους ύποπτους, ωστόσο, μέσα σε ένα έτος δεν βρέθηκαν πάνω από χίλια άτομα.

Μόλις πριν από ένα μήνα ο στρατιωτικός εισαγγελέας της Ουκρανίας ανέφερε ότι μέσα σε ένα έτος εγκατέλειψαν τις Ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας σχεδόν 6,5 χιλιάδες στρατιώτες. Αυτό σημαίνει, σημειώνει το Υπουργείο, ότι ο αριθμός των λιποτακτών κατά το τελευταίο έτος μειώθηκε δραστικά.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από τα μηνύματα των Ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, τις περισσότερες φορές λιποτάκτες γίνονται οι μαχητές των εθελοντικών ταγμάτων οι οποίοι εγκαταλείπουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας μαζί με τα όπλα τους. Μετά από αυτό κάνουν παρανομίες σε διάφορες πόλεις της χώρας.

http://rg.ru/

[Πηγή]