Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ρούβλι επέλεξαν Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Πλήρης απομάκρυνση από την Ουκρανία!
De-facto αποσχισμένες από την υπόλοιπη Ουκρανία, οι αυτοανακηρυχθείσες αυτόνομες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ έρχονται πλέον ακόμη πιο κοντά στη Ρωσία, μετά την απόφασή τους να υιοθετήσουν ως επίσημο και μοναδικό νόμισμά τους το Ρωσικό Ρούβλι....

Το ρούβλι κυκλοφορούσε βέβαια ευρέως εδώ και αρκετούς μήνες στις εν λόγω επαρχίες της Ανατολικής Ουκρανίας, αλλά παράλληλα με το ουκρανικό νόμισμα που είναι το χρίβνια. 

Από αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο, το χρίβνια εγκαταλείπεται επισήμως. Οσο για τη μεταφορά στο ρούβλι, αυτή πρόκειται να έχει ευρύτερες και βαθύτερες επιπτώσεις.

Μόνο με ρούβλι θα γίνονται πλέον οι συναλλαγές στο Ντόνετσκ. Φωτογραφία αρχείου από εθελοντές που μοιράζουν ψωμί

Η εν λόγω κίνηση έρχεται ουσιαστικά να ακυρώσει στην πράξη κάθε ενδεχόμενο επιστροφής των συγκεκριμένων περιοχών υπό ουκρανική κυριαρχία (επιστροφή που προβλέπεται από τη συμφωνία για εκεχειρία που υπογράφηκε στο Μινσκ τον περασμένο Φεβρουάριο).

Η Μόσχα από την πλευρά της χαιρέτισε την απόφαση των αυτονομιστών, με τον εκπρόσωπο του προέδρου Πούτιν, Ντ. Πεσκόφ, να δηλώνει ότι «το ρούβλι, παρά τα όσα συμβαίνουν, είναι ένα νόμισμα που παραμένει ελκυστικό, ένα νόμισμα πάνω στο οποίο μπορείς να οικοδομήσεις πράγματα και, φυσικά, ένα διεθνές νόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού»

[Πηγή]: ethnos.gr

Το είδαμε εδώ