.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμηρ Πούτιν εδήλωσεν ότι η Ουκρανία ανήκει στην Ρωσίαν, όπως η Κύπρος εις την ΕΕ.

Συμφώνως με τα λεγόμενα του Γερμανού εμπειρογνώμονος Ντανιέλ Μπρέσλερ, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμηρ Πούτιν εδήλωσεν σαφώς στην ΕΕ ότι η Ουκρανία ανήκει στην Ρωσίαν, όπως και η Κύπρος στην ΕΕ....

Στην έγκυρη Γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο Μπρέσλερ έγραψε για την άκρως προκλητικήν στάσιν του Προέδρου Πούτιν στην Σύνοδον κορυφής Ρωσίας – ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμηρ Πούτιν, έθεσεν αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες, ένα ενδιαφέρον θέμα: «Τι θα επακολουθούσε, αν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας υπεστήριζε τους διαμαρτυρομένους στην Ελλάδαν και την Κύπρον, κατά των ενεργειών της ΕΕ; Ο Αρχηγός του Κρεμλίνου εξεδήλωσεν την προσφιλήν του συνήθειαν: «την αποκάλυψιν της διπλοπροσωπίας της Δύσεως».

Παρ’ όλα αυτά, στην Ελλάδαν, η οποία διαμαρτύρεται κατά της ΕΕ, δεν υπάρχουν σημαίες της Ρωσίας και δεν επιθυμεί να εισέλθη στην Ευρωασιατικήν Ένωσιν του Πούτιν. Παρ’ όλα αυτά, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, όντως εδήλωσεν:

«Η Ουκρανία ανήκει στην Ρωσίαν, όπως η Κύπρος στην ΕΕ» – σημειώνει ο εμπειρογνώμων της Γερμανίας. Τοιουτοτρόπως, κατά την γνώμην του αρθρογράφου, ο Πρόεδρος Πούτιν προσπάθησε να δώση συμμετρικήν απάντησιν στο ταξίδι του Ανωτάτου εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερικήν πολιτικήν Κάθριν Έστον, στο Κίεβον.

«Πρόκειται για μίαν απλήν απρέπειαν από την πλευράν των αφεντικών του Κρεμλίνου απέναντι στην ΕΕ είτε αυτό σημαίνει παρομοίαν συμπεριφοράν απέναντι στους γείτονες της Ρωσίας; Σε μίαν τέτοιαν κατάστασιν, η πολυτέλεια της ουδετερότητος της ΕΕ δεν είναι επιτρεπτή» – διαβεβαιώνει ο Μπρέσλερ.

Ο Γερμανός εμπειρογνώμων είναι επίσης βέβαιος ότι οι στοχευμένες κυρώσεις της ΕΕ για τον Γιανουκόβιτς και τους οπαδούς του μπορούν να είναι αποτελεσματικές. Κατά την γνώμην του, η πραγματική απειλή παρομοίων κυρώσεων «θα αυξήσει τις ρωγμές στους μηχανισμούς της εξουσίας του Γιανουκόβιτς».

Κώστας Μαυρόπουλος
Δημοσιογράφος-συγγραφέας

[Πηγή]