.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ !

Η έκκληση που έκανε το προεδρικό μέγαρο αρχικά στους κοινοτάρχες και ακολούθως σε όλους τους πολίτες για κατάδοση, έγινε δεκτή από την κυβέρνηση. Και η πρώτη δουλειά του ανεξάρτητου (!) υπουργού Εσωτερικών ήταν να εκκινήσει την περίοδο του ''πολίτη - καταδότη''....

Το υπουργείο στα πλαίσια του αντιτρομοκρατικού νόμου, έθεσε σε εφαρμογή την τροποποίηση που προβλέπει αμοιβή σε όποιον βοηθήσει στην σύλληψη δραστών ή ενημερώσει για την τοποθεσία όπου βρίσκονται.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΡΟΥΦΙΟΙ

Σύμφωνα με την τροποποίηση ο μηχανισμός κατάδοσης δεν θα σχετίζεται μόνο με τις ένοπλες οργανώσεις αλλά με όλα τα πολιτικά αδικήματα, ενώ το ποσό που θα δίνεται στους καταδότες θα μπορεί να φτάσει και έως τα 4 εκ. λίρες.

Από αυτή την επιβράβευση θα μπορούν να επωφεληθούν και βαθιά εμπλεκόμενοι σε αδικήματα ''προστάτες των χωριών''. Η ρύθμιση προβλέπει διαφορετικό ''βραβείο'' για κάθε κατάδοση και ήταν ένα μέτρο από τα πλέον πολυσυζητημένα της πολιτικής πολέμου.

Η υποδομή για την πρακτική της επιβραβευμένης κατάδοσης άρχισε από το ΑΚΡ το 2006. Με άρθρο που προστέθηκε τότε στον αντιτρομοκρατικό νόμο 3713, διασφαλίστηκε η δυνατότητα επιβράβευσης αυτών που βοηθάνε στον αντιτρομοκρατικό αγώνα.

Το ποιοι θα επωφελούνται από τα βραβεία, θα το αποφασίζει η Επιτροπή Βραβείων. Η επιτροπή θα περιλαμβάνει 7 μέλη που θα ορίζονται από το υφυπουργείο εσωτερικών, την αστυνομία και την στρατοχωροφυλακή.

Κριτήριο για την ένταξη στην επιτροπή θα είναι να είναι ανώτατος αξιωματικός και να έχει υπηρετήσει στον αντιτρομοκρατικό αγώνα. Ο πρώτος λόγος για το ποιος θα πάρει και πόσα θα πάρει χρήματα θα είναι σε αυτή την επιτροπή, αλλά ο τελευταίος λόγος θα ανήκει στον υπουργό Εσωτερικών.

[Πηγή]