.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΔΟΣΙΑ… Η Ευρωπαϊκή Ένωση Καταλαμβάνει την Κύπρο για την Παραδώσει στους Τούρκους

Σκηνικό εμπλοκής της Ε.Ε. – Έρχεται ο Τουσκ
Και η Κύπρος στην πυρά για χάρη της «Πολλής Ευρώπης»… Οι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρούν τις διαδικασίες έτσι ώστε να προχωρήσει η πλήρη Τουρκοποίηση της Κύπρου μέσω του «Σχεδίου Ανάν 2″, το οποίο υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις ο ίδιος ο πρόεδρος....
της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης…

Η επίσκεψη, στις 9 Σεπτεμβρίου, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην Κύπρο, όπως και η τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Γιούνκερ, συνδέονται με το Κυπριακό. 

Την ίδια ώρα, όμως, αφορούν και το ενδιαφέρον των Βρυξελλών για την περιοχή και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών μέσω της Λευκωσίας.

Ο Τουσκ θα έλθει στο νησί από περιοδεία του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, όπου θα «κλειδώσει» και η ημερομηνία για την παρουσία χωριστά των Νετανιάχου και Αμπάς ενώπιον των ηγετών της Ε.Ε., για να ενημερώσουν για τις θέσεις τους στο μεσανατολικό. 

Η ενημέρωση, όπως είναι γνωστό, είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του Προέδρου Αναστασιάδη και μάλλον θα γίνει τον Οκτώβριο.

Ο Τουσκ θα μεταβεί και στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί, αξιοποιώντας το προηγούμενο που δημιούργησε πρόσφατα, με τη συναίνεση της Λευκωσίας, η επίσκεψη της Φεντερίκα Μογκερίνι (επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας).

Με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Νίκος Αναστασιάδης συζήτησε το Κυπριακό και τα επόμενα βήματα της εμπλοκής της Ένωσης. 

Εντός των ημερών αναμένεται στο νησί και ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. στις συνομιλίες, Πίτερ Βαν Νούφελ. Συζήτησαν ακόμη και τα ενεργειακά με φόντο και τις πρόσφατες ανακαλύψεις στην ΑΟΖ της Αιγύπτου.

[Πηγή]