Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

10.000 λαθρομετανάστες έφυγαν από την Μυτιλήνη...

...αλλά κάθε μέρα μπαίνουν 4.000
Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στη Μυτιλήνη έπειτα από τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και είχαν ως αποτέλεσμα να καταγραφούν, σε λιγότερο από 24 ώρες, 17.500 λαθρομετανάστες στο νησί....

Η καταγραφή έγινε σε 50 σημεία καταγραφής των λαθρομεταναστών στο γήπεδο του νησιού και σε άλλα σημεία, ενώ πάνω από 10.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες έχουν αναχωρήσει από τη Δευτέρα.

Άλλωστε, αυξήθηκαν τα έκτακτα δρομολόγια στο νησί, καθώς πλέον από ένα περίπου σε καθημερινή βάση, υπάρχουν τρία και το πλοίο της γραμμής.

Ωστόσο, με περίπου 4.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες να καταφτάνουν κάθε μέρα στο νησί, είναι ανάγκη για περισσότερα μέτρα, όπως δήλωσε χθες η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Άλλωστε, όπως τονίζει σε σημερινό της ρεπορτάζ η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπίσουν τα κύματα λαθρομεταναστών που καταφθάνουν στο νησί, σημειώνοντας πως σε καθημερινό επίπεδο πάνω από 4.000 άτομα φτάνουν στις ακτές της Μυτιλήνης, προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στην Ευρώπη.

[Πηγή]