.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Clare Miller: Η "θηλυκή Ράμπο" των βρετανικών ειδικών δυνάμεων [βίντεο]

Μία 32χρονη γιατρός όμως στη Βρετανία κατέρριψε για τα καλά το μύθο για το αν οι γυναίκες θα μπορούσαν να καταταχθούν στις Ειδικές Δυνάμεις και αποκάλυψε ότι οι γυναίκες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με τους άνδρες....

Η Κλέιρ Μίλλερ ήταν μία από τα 29 άτομα που επιλέχθηκαν για να πάρουν μέρος σε ένα πείραμα το οποίο θα ανοίξει και πάλι τη διαμάχη κατά πόσο οι γυναίκες θα μπορούσαν να καταταχθούν στις Ειδικές Δυνάμεις και να βγάλουν την εξαντλητική εκπαίδευση όπως μεταδίδει, η Telegraph.


H 32χρονη «θηλυκή ράμπο» υπέμεινε με επιτυχία την ανάκριση με τη μέθοδο της κουκούλας, την στέρηση ύπνου και τα «καψώνια» στα πλαίσια της προσπάθειάς της να δείξει στους άνδρες ότι και οι γυναίκες μπορούν να πάρουν μέρος στις Ειδικές Δυνάμεις.


Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα οι επιδόσεις της ήταν τόσο καλές ώστε ο εκπαιδευτής της και νούμερο ένα πολέμιος κατά της συμμετοχής των γυναικών στις Ειδικές Δυνάμεις, την ξεχώρισε ως την πιο δυνατό υποψήφιο.


Η όλη προσπάθεια αναμένεται να προβληθεί από το BBC, σε μια σειρά η οποία φέρει τίτλο, «Ειδικές Δυνάμεις: Η εβδομάδα της κολάσεως».

[Πηγή]