.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η Τουρκία ενεργοποιεί απόρρητο σχέδιο κατάληψης της Θράκης

Οι Ελληνικές υπηρεσίες, είχαν πληροφορίες από το 2010 για μία Τουρκική επιχείρηση, με την ονομασία «Egemen” (Ηγεμών). To εν λόγω σχέδιο αφορά την αντιμετώπιση εσωτερικών απειλών και επιχειρήσεις εναντίον της Ελλάδας, και συγκεκριμένα στον Έβρο....

Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενεργοποιηθεί, ενώ μάλιστα δόθηκε εντολή σε τουρκικούς σχηματισμούς να ξεκινήσουν την ανάλυσή των δυνατοτήτων της ελληνικής πλευράς δεδομένης της πρόσφατης ανανέωσης των οπλικών συστημάτων στην 1η Στρατιά.

Στο Σεμινάριο επί του Σχεδίου Egemen (Ertugrul) συμμετείχαν 147 αξιωματικοί (26 ανώτατοι και 121 ανώτεροι) από το Γενικό Επιτελείο, των Χερσαίων Δυνάμεων, του Ναυτικού, της Αεροπορίας και της Στρατοχωροφυλακής.

Η επιχείρηση αυτή αποσκοπεί στον εγκλωβισμό και την καταστροφή του κύριου όγκου των δυνάμεων του Δ’ Σώματος Στρατού, προκειμένου αυτό να το εκμεταλλευτεί η Τουρκία, με την Ελλάδα αποδυναμωμένη, να παραιτηθεί του δικαιώματος επεκτάσεως των χωρικών της υδάτων και να δεχθεί κάθε άλλη απαίτηση των Τούρκων στο Αιγαίο και στη Θράκη.


[Πηγή]