.

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Δεύτερο επεισόδιο σύλληψης Τούρκου κατασκόπου να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε νησί..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΒΟΛΕΙΑ
Κάτι ετοιμάζει η Αγκυρα
Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί φρουρές του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου μετά το δεύτερο κρούσμα καταγραφής και φυσικής παρακολούθησης από Τούρκους πράκτορες στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στρατοπέδων της Εθνοφυλακής....

Μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφιών οχυρώσεων σε Ελληνικά νησιά που αποκαλύψαμε [εδώ], συνελήφθη από στρατονόμους, Γαλλίδα, πράκτορας της ΜΙΤ να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις υψηλής επιχειρησιακής αξίας για την άμυνα του νησιού σε στρατόπεδο της ανατολικής Ρόδου.

Η 49χρονη τουρκικής καταγωγής αλλά με γαλλικό διαβατήριο, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ρόδου. Η συλληφθείσα, ήρθε στη Ρόδο την περασμένη Τετάρτη με τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά, υποτίθεται για διακοπές και διέμενε σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Στους αστυνομικούς, αλλά και στους στρατονόμους που την συνέλαβαν, η 49χρονη υποστήριξε ότι είναι φυσιολάτρης και ότι δεν γνώριζε ότι το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί τμήμα στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Στις φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή της απεικονίζονταν πολυβολεία, οχυρές θέσεις, αποθήκες πυρομαχικών, οδοί προσέγγισης σε στρατόπεδα, σκοπιές κλπ

Αύριο το μεσημέρι θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελέα Ρόδου "δια τα περαιτέρω"...

[Πηγή]